Veel activiteiten in

TexelAgenda.nl

 

Ruim een maand nadat Mediabureau Langeveld & de Rooy de vernieuwde TexelAgenda introduceerde, staan er al duizenden agendapunten in. Steeds meer bedrijven en organisaties voeren zelf hun agendapunten in.

Een ingrijpende modernisering van TexelAgenda.nl, de digitale agenda die ook wordt gebruikt in de Texelse Courant, de Vakantiekrant en waarvan de digitale versies zijn te raadplegen via onder meer iPad en iPhone en die zich automatisch aanpast aan het soort beeldscherm.

Bij de vernieuwing kon het oude databestand niet worden meegenomen, maar inmiddels is de agenda weer up to date. In een enkel geval ging het mis door foutief gebruik, bijvoorbeeld doordat de taalinstelling werd aangepast. Het advies aan invoerders is om de instelling Taalonafhankelijk ongewijzigd te laten. Invoer betekent overigens niet autmatisch dat elk agendapunt in de krant komt. Als er onvoldoende ruimte is, dan kan de redactie besluiten om bepaalde punten te laten vervallen. Bij die afweging staat voorop dat de agenda een evenwichtig beeld van alle activiteiten op het eiland moet geven. Wel is het zo dat steeds meer Texelgangers de agenda raadplegen via iPad of iPhone. Dat geeft ook de mogelijkheid om foto's te bekijken en filmpjes af te spelen. Aantrekkelijk beeldmateriaal verhoogt de aandacht voor een activiteit. Vandaar het advies aan invoerders om gebruik te maken van de mogelijkheid om foto's en filmpjes te uploaden. Het werkt eenvoudig, hoe dit in z'n werk gaat is te zien op de instructiefilm, die via de Help-functie kan worden aangeklikt. Dit filmpje toont ook de werking van de herhaalfunctie, waarmee de invoer van dezelfde activiteit over een langere periode in een handomdraai is gebeurd. Iets anders werkt de kopieerfunctie, voor onregelmatig terugkerende activiteiten. Wie deze wil gebruiken, kan hiervoor via de site een mailtje sturen naar L&R.

Wie een activiteit organiseert, ook eenmalig, en er zeker van wil zijn dat deze in de agenda komt, wordt geadviseerd deze zelf in te voeren. Via TexelAgenda.nl kan simpel toegang worden verkregen.

Punten die in de agenda staan, moeten ook echt agendapunten zijn. Het moet dus een activiteit betreffen, met een begin- en zo mogelijk een eindtijd. Commerciƫle acties, zoals het aanprijzen van happy hour, thema-diners, zijn er wel ingeslopen, maar horen er niet in thuis.

De komende periode wordt nog gesleuteld aan de techniek achter TexelAgenda.nl. De ontwikkeling is een dynamisch proces. Gebruikers met ideeƫn worden opgeroepen deze, via de website, door te mailen.