'Even iets bijzonders'

Met elkaar een paar uur een horecagelegenheid runnen, samen een tuinwal aanleggen of andere bijzondere zaken meemaken.

Dat hebben Victor Lancee van Texelduinen en Annemarie Swart van Texeltrips voor ogen met een samenwerking die vandaag (vrijdag) wordt beklonken. De twee bedrijven, die accommodaties verhuren en uitjes aanbieden, bundelen de krachten om gezamenlijk hogere managementlagen naar Texel halen en bijzondere gebeurtenissen te laten meemaken.

Lancee: 'We denken aan managementteams die aan het begin van een verandertraject staan of een beleidsplan moeten schrijven. Die kun je op het eiland uit de dagelijkse sfeer halen en niet alledaagse zaken laten meemaken, zodat ze gezamenlijk een start maken. Het is vergelijkbaar met een paar dagen de hei op gaan met elkaar.'

Volgens Lancee biedt het eiland volop mogelijkheden voor dergelijke groepen, maar wordt daar nog niet voldoende op ingespeeld. Lancee: 'Als het bijzonder moet zijn, kun je groepen bijvoorbeeld al met snelle RIB's in plaats van de veerboot naar het eiland laten komen. Verder is er hier meer dan genoeg om mensen te stimuleren even 'out of the box' te denken.' Beide bedrijven blijven ook zelfstandig hun activiteiten aanbieden.