VVV: Vanaf april een inhaalrace

Het aantal VVV-boekingen is in de eerste helft van dit jaar twee procent gedaald. De omzet daalde met drie procent. April is het omslagpunt. Wouter de Waal: 'Vanaf dat moment lopen we de achterstand in rap tempo in.'

Toen het weer in april wat verbeterde trokken de boekingen aan. In april werden 20 procent meer boekingen gemaakt dan in dezelfde maand vorig jaar. In juni was er een stijging van 22 procent. In mei bleef het aantal boekingen hetzelfde.

Gemiddeld daalden de boekingen in de eerste helft van het jaar voor alle soorten accommodatie, behalve voor B&B en kamperen. Die noteerden een toename van respectievelijk zeven en acht procent. Cijfers duiden er op dat de verschuiving ten gunste van kamperen en B&B is veroorzaakt doordat de gasten kiezen voor goedkopere accommodatie. VVV Texel noteerde voor de andere accommodaties minder boekingen: Vakantiewoningen: -2 procent Hotels: -6 procent, Chalets: -11procent, Groepsverblijven: -12 procent, bijzondere overnachtingen:-41procent (Hierop is de brand van Camp Silver van invloed). Ondanks de verschuivingen zijn vakantiehuizen nog steeds de populairste accommodatievorm. In de eerste helft van dit jaar zorgden zij voor zo'n 63 procent van het aantal VVV-boekingen.