De traumahelikopter kwam vrijdag in actie voor een gewond geraakte Texelaar.
De traumahelikopter kwam vrijdag in actie voor een gewond geraakte Texelaar. Foto: TexelPhoto

Traumaheli verleent assistentie na verwonding tijdens snoeiwerk

Consternatie vrijdag op de Hogeberg, toen de traumahelikopter landde om assistentie te verlenen na een ongeval. Een 67-jarige man uit Den Burg viel tijdens snoeiwerkzaamheden aan 't Skillepaadje ongelukkig op een afgezaagde boomstam en liep een flinke vleeswond op.

Omdat hij nogal hevig bloedde, belde zijn zoon via 112 een ambulance. Die was op dat moment niet beschikbaar, waarna de traumaheli werd ingezet. De wond is in het ziekenhuis gehecht, de man is inmiddels weer thuis en maakt het goed.

Het was de tweede keer in een week dat de traumahelikopter werd ingezet bij afwezigheid van een ambulance. Vorig week zondag was dat al het geval bij de crossbaan. De VVD heeft het college gevraagd of er reden tot bezorgdheid is of dat er sprake is van op zichzelf staande incidenten. Een woordvoerder van de veiligheidsregio, waar de ambulancezorg onder valt, laat weten dat er twee ambulances op het eiland zijn, maar het kan voorkomen dat die al bezig zijn en dan is het omwille van de tijdwinst verstandig een traumahelikopter te laten komen.