Thomas Wassenaar en Gerdi Reijers wonnen het clubkampioenschap strokeplay.
Thomas Wassenaar en Gerdi Reijers wonnen het clubkampioenschap strokeplay. Foto: Pip Barnard

Wassenaar en Reijers kampioen

Thomas Wassenaar en Gerdi Reijers hebben afgelopen weekend het clubkampioenschap strokeplay van golfclub De Texelse gewonnen.

Onder ideale weersomstandigheden werd zowel zaterdag als zondag een 18-holeswedstrijd gespeeld, waarbij naast Wassenaar ook Kevin van Zuilekom en Antoine Kersten grote kanshebbers waren. Wassenaar begon zaterdag met een voortreffelijke score van 70, twee onder de handicap van de baan; de tweede dag kwam hij met 71 slagen binnen. Het totaal van 141 slagen betekende tevens een clubrecord. Op ruime afstand werd hij gevolgd door Antoine Kersten, die 162 slagen nodig had. Kevin van Zuilekom en Reijnier de Graaff kwamen beiden met 164 slagen binnen. De grote verrassing van de wedstrijd was Alain Hirschler, die de eerste dag met 78 slagen binnenkwam. Deze voortreffelijke score wist hij op zondag echter niet te evenaren, zodat hij buiten de prijzen viel.

Gerdi Reijers liet bij de dames zien op eenzame hoogte te staan. Ze wist de jeugdige Lise van Zuillekom voor te blijven met tweemaal een score van 74 slagen. Van Zuilekom speelde met name zondag uitstekend, toen ze een score van 76 behaalde. Ook Lot van Schelt had een goed weekend en eindigde met 170 slagen op korte afstand van Van Zuilekom op derde plaats.

De neary's werden geslagen door Kevin van Zuilekom en Lot van Schelt, de longest drives waren voor Van Zuilekom en Gerdi Reijers.