Bert Bakker ( 8 km ) en Jaap witte ( 4 km ) liepen vanaf het begin op kop bij de crossloop van ZDH.
Bert Bakker ( 8 km ) en Jaap witte ( 4 km ) liepen vanaf het begin op kop bij de crossloop van ZDH. Foto: Willem Sangers

ZDH opent crossloopseizoen

Piet Bakelaar uit Den Burg deed vrijdag voor de 150ste keer mee aan de crossloop van ZDH. Hij kreeg daarvoor uit handen van organisator Ton Arnout een herdenkingsbord.

Er deden 75 deelnemers aan de crossloop mee, nieuw was dat bij de miniloop ook prijzen te winnen waren. De familie Boer uit Wildervank was goed op dreef, Lyonne Boer was snelste meisje op de 1 km, zij legde deze afstand af in 4.39 minuten. Bij de jeugd over 4 km eindigde Jonno Boer als eerste in 16.18 min. Jochem Visser was de eerste jongen op de 1 km. Hij eindigde in een tijd van 4.20 min. Bij de mannen over 4 km was Jaap Witte van meet af aan het snelst. Hij eindigde in 14.01 min. Eerste dame was Daphne Ruijzendaal uit Amsterdam, die eindigde in 19.26 min. Bij de mannen over 8 km was Robert Bakker het snelst, hij kwam in 30.23 min. De 8 km voor veteranen werd gewonnen door Franck van der Broek (34.27).