De twee geldautomaten van de Rabobank aan de Groeneplaats.
De twee geldautomaten van de Rabobank aan de Groeneplaats. Foto: Jeroen van Hattum

Geldautomaten Rabo gaan dicht

De Rabobank sluit uiterlijk half oktober haar geldautomaten in De Cocksdorp en Oudeschild. In Den Burg verdwijnt één van de twee automaten aan de Groeneplaats.

Volgens de Rabobank nemen pinnen en mobiel bankieren toe, waardoor mensen minder gebruik maken van geldautomaten voor contant geld. 'We proberen als alternatief kleinere geldautomaten in winkels te plaatsen', aldus een woordvoerder.

In De Cocksdorp, waar de geldautomaat aan de Molenlaan zit, kan na oktober geld worden getrokken bij De Krim en de supermarkt. In Oudeschild, waar de geldautomaat aan de Heemskerckstraat is gevestigd, wordt volgens de Rabobank nog gezocht naar een alternatief. De bank nam het besluit om te stoppen in overleg met de leden.

De verandering aan de Groeneplaats heeft in augustus plaats. Daar heeft de Rabobank nu nog twee geldautomaten pal naast elkaar. Volgens de woordvoerder is het streven om op het platteland maximaal vijf km afstand tussen de automaten te hebben. 'Voorwaarde is wel dat er genoeg gebruik van wordt gemaakt.'