Kermis woensdag van start aan Nikadel

Aan de Nikadel in De Koog gaat woensdag 17 juli de jaarlijkse kermis van start. Het evenement duurt tot en met zondag 21 juli en is dagelijks geopend van 13.00 tot 0.00 uur.

De kermis kent diverse attracties zoals een Funhouse, de Polyp, de Breakdance en de botsauto's. Bij het Funhouse moeten bezoekers zich via wiebelbruggen, lopende banden en ander ongemak op de route een weg zien te banen door de attractie.

De Polyp (een inktvis met bakjes die op en neer gaan) is volgens de organisatie geschikt om met het hele gezin in te gaan. Mensen die harder door elkaar willen worden geschud, komen aan hun trekken in de Breakdance. Daarnaast zijn er nog de Booster en de Beach Party Trip voor het betere 'schud- en rammelwerk'. De Booster is een propellor waarmee bezoekers tot tientallen meters hoog de lucht ingaan en de Beach Party beweegt ook alle kanten uit.

Voor jonge kermisvierders zijn er volgens de organisatie onder meer een draaimolen en een trampoline. 'Voor wie liever een gokje waagt is er volop keuze en de lekkerbekken worden op hun wenken bediend met de vele typische kermislekkernijen zoals oliebollen, appelflappen, suikerspinnen, popcorn, zuurstokken, grote spekken of een zak nougat.'

De kermis wordt woensdagavond opgeluisterd met een vuurwerkshow. Die begint rond 23.00 uur.