Sanne en Ilse Brand in actie in Heerhugowaard.
Sanne en Ilse Brand in actie in Heerhugowaard. Foto: Familie Brand

Zusjes Brand tennissen sterk

op toernooi Heerhugowaard

De zusjes Sanne en Ilse Brand kunnen terugkijken op een prima gespeeld toernooi in Heerhugowaard. Ilse won samen met Sterre Kiltz de dames dubbel 5, werd tweede in de dames enkel 4 en ook tweede in de dames dubbel 3 met haar zus Sanne.

Ilse die als derde geplaatst was in de dames enkel 4 won in de tweede ronde van Bibi Kruijer met 6-3 6-0, in de kwartfinale trof ze Rachel Vet en wist de partij naar zich toe te trekken met 6-1 6-3. In de halve finale moest Ilse het opnemen tegen de als eerste geplaatste Anouk van Diepen, het was een zware wedstrijd maar Ilse wist knap te winnen met 6-1 7-5. In de finale speelde Ilse tegen Rosalie Rietjens die uiteindelijk te sterk was voor Ilse en won met 6-1 en 6-4. De dames dubbel 5 met Sterre Kiltz was makkelijk, de eerste partij wonnen ze met 6-4 en 6-4 en de tweede partij wonnen ze met 6-1 en 6-1. Ilse speelde samen met haar zus Sanne in de dames dubbel 3, dit was best een uitdaging voor Ilse, maar zo kon ze goed zien waar ze aan toe was. De eerste partij verloren de zusjes nipt met 3-6, 6-2 en 6-7, in de derde set kwamen ze 5-2 achter, maar kwamen goed terug. De tweede partij was tegen de eerste geplaatste, dit wonnen de zusjes Brand knap met 7-6 en 7-6.

Sanne speelde naast de dames dubbel 3 ook mee in de dames enkel 3, dames enkel 1 en dames dubbel 1. Sanne die in de dames enkel 3 als derde geplaatst was speelde in de tweede ronde tegen Gordana Tomazovic en won dit met 6-4 en 6-4. In de kwart finale trof ze haar dubbel partner Joëlla van Vliet en won dit met 6-3 en 6-1. In de halve finale speelde Sanne tegen de als eerste geplaatste Marjolein Kamphuis en verloor dit met 5-7, 6-3 en 6-2. Sanne speelde goed, maar Marjolein is een erg ervaren speler en wist op de juiste momenten de punten naar zich toe te trekken. Naast het open toernooi was er ook nog een Nationaal ranglijst toernooi. Sanne was direct gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de dames enkel 1. In de eerste ronde moest Sanne tegen Merle Bergmans, hard werken wordt beloond, Sanne won de wedstrijd met 4-6, 6-4 en 6-1. In de tweede ronde speelde Sanne tegen de als derde geplaatste Myrthe Wittkämper en won dit verrassend met 6-0 en 6-2, Sanne speelde erg goed. In de kwart finale moest Sanne het opnemen tegen Milou Pietersz en verloor dit met 6-0 en 6-4. De eerste set voelde Sanne zich erg slap en dit was ook te zien aan haar slagen, de tweede set wist ze zich knap te herstellen, maar dit kwam helaas te laat. In de dames dubbel 1 speelde Sanne samen met Joëlla van Vliet, zij verloren de eerste ronde met 3-6 6-4 7-6. Erg zonde, het had niet gehoeven, beiden waren niet tevreden over hun eigen spel. Deze week spelen beiden het Boekweit in Hoorn.

Reumavereniging

De Reumavereniging houdt woensdag 17 juli een inloopmiddag voor leden en hun partner De bijeenkomst begint om 14.30 uur en wordt gehouden in Strends End in Oosterend, deelname voor partners kost €5,-.

Maaiwedstrijd

De maaiwedstrijd die de OTMV zondag hield op het land van Dirk Roeper werd gewonnen door Jos Witte en Co Looystein. Er waren achttien deelnemers, waarvan vijf van de overkant. De jury werd gevormd door Piet Jongejan en Teun Huisman.

Uitslag: 1.Jos Witte; 2.Jan Bouwmeester; 3.Nico Schipper. Gastmaaiers: 1.Co Looyestein; 2.Menno de Graaf; 3.Gerrit John.