Man of steel is een van de sciencefictionfilms die deze week te zien zijn in Cinema Texel.
Man of steel is een van de sciencefictionfilms die deze week te zien zijn in Cinema Texel. Foto:

Sciencefiction  in Cinema Texel

In Cinema Texel is deze week After earth te zien, die speelt op de aarde die duizend jaar geleden door de mens is verlaten.

Het dierenleven heeft zich in die tijd flink geëvolueerd, waar vader Cipher en zoon Kitai achter komen als ze op aarde neerstorten. Daarbij raakt Cipher zwaargewond, zodat het aan Kitai is het reddingbaken te activeren. Dat bevindt zich honderd kilometer verderop en de tocht daarheen, via radio begeleid door zijn vader, toont hoe een ouder zijn kind moet leren loslaten in de boze buitenwereld. De monsters die Kitai tegenkomt, tonen wat tam en zijn al te duidelijk afkomstig uit de computer, waardoor de actiescènes nergens het gevoel van gevaar oproepen, al houden ze wel de vaart in het verhaal.

Ook de andere films zijn geprolongeerd. Te zien zijn Monsters University, Verschrikkelijke ikke, World War Z, Spijt! en de nieuwe Superman, Man of Steel. Daarin krijgt Kal-El het aan de stok met andere overlevenden van de ramp met Krypton, die eveneens superkrachten krijgen door de gele zon van de Aarde. Elke maandag vertoont Cinema Texel een 'mystery movie', de voorpremière van een film waarvan de titel tot het laatste moment geheim blijft.

Het volledige filmprogramma is te vinden in de agenda elders in deze krant en via www.texelagenda.nl.