Kazerne Mok houdt open dag

De Joost Dourleinkazerne houdt morgen (zaterdag 13 juli) een grote open dag.

Het terrein van het Korps Mariniers is van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken. De mariniers geven demonstraties, er kunnen diverse stands worden bezocht en er zijn allerlei activiteiten voor kinderen. De mariniers laten om 11.00 en 13.00 uur in de haven van de Mok zien hoe zij piratenschepen overmeesteren. Parachutisten en de KNRM verzorgen eveneens demonstraties.

Bezoekers kunnen meevaren met landingsvaartuigen (waaronder de nieuwe FRISC's) en de KNRM. Kinderen kunnen zich laten camoufleren en oefenen met nepwapens. Er is een klimtoren aanwezig, het SIGMA-team laat zien wat zij doet bij calamiteiten, de stichting Keep Them Landing is aanwezig en Staatsbosbeheer (beheerder van het nationaal park waar de Joost Dourleinkazerne onderdeel van is) is present.

De weg naar de Mok is tijdens de open dag afgesloten. Er vaart van 10.00 tot 16.00 uur een landingsvaartuig heen en weer tussen de veerhaven op 't Horntje en de Mok om bezoekers te vervoeren.

Bij de afsluiting op de kruising van de Mokweg en het Molwerk wordt een parkeerplaats ingericht en vandaar pendelen voertuigen op en neer naar de Mok.