Gio Goose, één van de DJ's op SunBeats.
Gio Goose, één van de DJ's op SunBeats. Foto:

SunBeats bij Paal 17

Baggi Begovic, Gregor Salto, Roog, D-Rashid, Gio Goose, DJ Blondt, DJ Rose en Roul and Doors maken zaterdag 13 juli hun opwachting op het dansfeest SunBeats bij Paal 17. Florian Julius en Lennart Witte (samen Duo Onwijs) openen het evenement.

Dat wordt voor de tiende keer gehouden bij Paal 17 en kende tot vorig jaar de naam Island Samba. Vanaf dit jaar heet het SunBeats. Het evenement begint om 18.00 en duurt tot circa 04.00 uur.

De tiende editie biedt volgens de organisatie een bijzondere combinatie van internationale toppers en aanstormend talent. Tot de toppers behoren Baggi Begovic, Gregor Salto, Roog en D-Rashid die de hele wereld over reizen om op festivals te draaien. DJ Blondt, DJ Rose en het duo Roul and Doors zijn in aantocht om de muziekwereld te veroveren.

Met DJ Blondt en DJ Rose heeft SunBeats twee van de weinige vrouwelijke DJ's uit Nederland in huis. Blondt (Jolien Nabbe), beleeft een bliksemcarrière. Ze is nog maar vier jaar professioneel DJ, maar heeft in die tijd al in clubs en op festivals in heel Nederland opgetreden en ze draait regelmatig in het buitenland.

DJ Rose (Judith van Kuijk) is op Texel bekend van haar optredens de afgelopen jaren in de grote tent aan de vooravond van de Ronde om Texel. Ze begon als danseres bij onder meer 2 Brothers on the 4th Floor en sinds een paar jaar reist ze als DJ over de wereld. Tijdens haar optredens laat ze zich geregeld vergezellen door percussioniste Femke Krone. Julius en Witte trappen af, omdat zij in het verleden al vaker hebben bewezen in het eerste uur voor een heerlijk sfeertje te kunnen zorgen.

Kaarten voor SunBeats zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website http://www.sunbeats.nl en kosten €25,- per stuk. Er geldt een maximum van 2000 bezoekers en daar wordt volgens de organisatie streng de hand aan gehouden. Bij de entree geldt een ID-plicht.

Café Bilder houdt

eigen Island Samba

Bij café Bilder in De Koog wordt zaterdagavond 13 juli de Island Samba Bilder Edition gehouden.

Het café aan de Dorpsstraat wordt voor de gelegenheid omgetoverd in een strandpaviljoen met zand, palmbomen en buitenbar. Er zijn optredens van het populaire DJ duo Bootsman2Bootsman, Jurab en MC Sherlock.

Bootsman2Bootsman braken volgens de organisatie vorig jaar door als residents van Bloomingdale en draaiden spetterende sets op Dirty Dutch, Defqon, Indian Summer en bij Island Samba bij Paal 17. Jurab is een 'comming-up star' die draait bij onder meer Club Noa, Club AIR en Beachclub Vroeger. Jurab staat bekend om zijn snelle mixen. De hele avond wordt gehost door Ex-Pornstar resident MC Sherlock.

De Island Samba Bilder Edition begint om 21.00 uur en de entree is gratis. Vol is vol, aldus de organisatie. Volgens Bilder is het de bedoeling om in 2014 met een grootse editie van Island Samba Bilder Edition te komen op een nieuwe locatie.