De zes nieuwe medewerkers van de telefonische helpdesk van SnelStart.
De zes nieuwe medewerkers van de telefonische helpdesk van SnelStart. Foto: Jeroen van Hattum

SnelStart breidt fors uit bij klantenservice

Volop dynamiek deze dagen bij SnelStart in Oosterend. Het bedrijf heeft net zeven nieuwe mensen in één keer tegelijk aangenomen, er zijn diverse ontwikkelingen gaande in de software en de nieuwbouw is in volle gang.

Het is geen alledaags bericht in een tijd waarin bedrijven eerder krimpen dan uitbreiden. Liefst zes mensen (van wie vijf Texelaars) nam SnelStart recent tegelijk aan op de afdeling klantenservice. Zij moeten volgens de leverancier van administratieve software, het visitekaartje worden van telefonische helpdesk die jaarlijks 100.000 telefoontjes en 50.000 e-mails afhandelt.

Snelstart wil met de uitbreiding klanten sneller te woord staan en de uitbreiding gaat vooraf aan plannen om de openingstijden van de klantenservice te verruimen van 9.00 tot 21.00 uur. 'Je ziet dat mensen vaak ook in de avonduren met hun boekhouding bezig zijn en daar willen we goed voorbereid op inspelen', aldus manager klantenservice Chantal Witte.

De zevende nieuwe kracht ging aan de slag op de IT-afdeling waar de factuur- en boekhoudsoftware voor het midden- en klein bedrijf wordt ontwikkeld. Dat is momenteel één van de druktste afdelingen binnen het bedrijf, omdat er naast de reguliere krachten ook nog zes ingehuurde krachten rondlopen. De afdeling kent meerdere projecten die in de loop van het jaar klaar moeten zijn.

Er wordt volgens IT-manager Ivo Huizinga onder meer gewerkt aan een nieuwe vormgeving ('look and feel') van de bestaande software en de software wordt geschikt gemaakt voor opslag in de 'cloud'. Dan hoeft de administratie niet meer op een computer te staan, maar kan een klant gegevens rechtstreeks via een mobiele telefoon of tablet oproepen.

'Dan kun je bijvoorbeeld je gegevens opvragen als je in de auto zit en op weg bent naar een klant´, aldus Huizinga, ´en kijken hoe het met de facturen van de betreffende klant zit.'

Daarnaast is het de bedoeling dat abonnées de boekhoud- en factuurprogramma's in de toekomst op een webbrowser kunnen openen. Om alles te testen, ligt op één van de bureaus een stapel oude en nieuwe tablets. 'Elke tablet werkt vaak toch net even anders, dus dat willen we graag van tevoren allemaal goed getest hebben.'

De 'dynamiek' in het bedrijf aan de Harkebuurt bestaat momenteel ook uit geklop, geboor en getimmer in de nieuwbouw pal achter het bestaande gedeelte. Twee verdiepingen van elk zo'n 500 vierkante meter zijn in aantocht, waardoor de oppervlakte van SnelStart straks nagenoeg verdubbelt. Directeur Wim Ploeg jr. hoopt de nieuwbouw in september in gebruik te kunnen nemen. 'De vorige uitbreiding dateert van 2007 en toen dachten we ruimte genoeg te hebben, maar we zijn blij dat we toch 3,5 jaar geleden al zijn begonnen met de voorbereidingen voor deze uitbreiding.'.Duin Bouwbedrijf is hoofdaannemer, Wim Ploeg sr. begeleidt de bouw. Ploeg jr. ´Ik ben erg blij met zijn rol als projectleider en de vele ervaring die hij inbrengt.´

Met de uitbreiding speelt SnelStart in op de plannen om het aantal klanten de komende vijf jaar te laten groeien naar circa 90.000. Op het moment telt het bedrijf iets meer dan 47.000 abonnees. Het aantal medewerkers bedraagt met de zeven nieuwe medewerkers erbij 57 waarmee SnelStart één van de grote werkgevers op het eiland is.