Vlnr: Milou Kooiman, kampioen klasse Z1, Marousha van Egmond, kampioen klasse L1, Bo Krause kampioen klasse L2
Vlnr: Milou Kooiman, kampioen klasse Z1, Marousha van Egmond, kampioen klasse L1, Bo Krause kampioen klasse L2 Foto: Kleppertjes/Waddenruiters

Zes ruiters kringkampioen

tijdens kringkampioenschap 

Maar liefst zes kringkampioenen tijdens Concours Hippique in Barsingerhorn.

Een grote delegatie Texelse ruiters reisde dit weekend af richting Barsingerhorn om deel te nemen aan het Concours Hippique. Zaterdag was het eerst de beurt aan de categorie paarden. Priscilla Noorlander werd met Dionisos overtuigend kringkampioen in de klasse M1 met hoge scores, tevens startte zij met Cordoba in de klasse M2 en behaalde 1 winstpunt. Eva van der Linde werd ook kringkampioen klasse ZZ licht met Belle Lady Texel, ze won de ZZl Kur overtuigend met 72,25 procent. Het Z-viertal met de ruiters Mandy Bosma, Ilona van der Vis, Hannita de Wit en Marloes van der Vis reden een mooie proef en mochten ook de titel kringkampioen Z-viertal mee naar huis nemen. Jorieke Meijer behaalde met Meelenhoeve Burberry Brown een winstpunt in de klasse Z1 en eenmaal een nette 3e prijs met springen klasse B.

Zondag was het de beurt aan de pony ruiters, Marousha van Egmond moest als eerste aan de start verschijnen met haar pony Koen in de klasse L1 cat AB, ze reed erg netjes en werd uiteindelijk kringkampioen in deze klasse. Daarna mocht Bo Krause laten zien wat ze in huis heeft en dat resulteerde ook in het kampioenschap in de klasse L2 cat DE. Ook Milou Kooiman verscheen aan de start in de klasse Z1 cat DE en sleepte het kampioenschap binnen met zeer hoge scores.

De andere Texelse ruiters presteerden ook goed, onder wie Manon List met Marije behaalde 3 winstpunten in de klasse L2 en greep net naast de titel. Ava Krause reed ook in deze klasse en reed 2 keurige proeven en behaalde ook 3 winstpunten, Roos Kikkert behaalde 2 winstpunten met Maggie klasse L1 , Stans Plaatsman reed voor de eerste keer in de klasse L1 en dat resulteerde al in 1 winstpunt, Imme Schraag debuteerde in Barsingerhorn met Whoopy en reed keurig 2 winstpunten bij elkaar in de klasse B. Ook in de Bixie afdeling hadden we Texelse vertegenwoordiging daar won Roos Bloemendaal met Dancer 2 x een eerste prijs met zowel met springen als in de dressuur. Imme Schraag haalde tevens de derde prijs binnen met Bixie-springen. Kortom een zeer geslaagd weekend voor de Texelse ruiters, de zes kringkampioenen mogen nu naar de regiokampioenschappen in Hoofddorp op 16 en 17 augustus.

Rotary zoekt

gastgezinnen

Jongeren ertoe bewegen hun grenzen te verleggen. Letterlijk, door een verblijf in het buitenland, in een andere cultuur. Dat wil Rotary International bereiken met het uitwisselingsproject voor scholieren. Texelse studenten gaan daarvoor een jaar naar het buitenland, terwijl kinderen van elders naar het eiland komen.

Het uitwisselingsproject richt zich op kinderen van ongeveer 16 tot 18 jaar, die de mogelijkheid krijgen zich een jaar onder te dompelen in een andere cultuur. Gedurende dat jaar verblijven ze in meerdere gastgezinnen, bezoeken ze scholen en maken ze kennis met bezienswaardigheden en gebruiken, taal en cultuur. Er zijn uitwisselingsprojecten met onder meer Canada, Australiƫ, Amerika, Zuid-Afrika, Argentiniƫ, Braziliƫ en Chili.
Alleen voor de periode van 1 augustus tot en met 27 september is nog niet in een gastgezin voorzien. Mensen die in deze periode de twee Argentijnse studenten een huis willen bieden, kunnen contact opnemen met Rozemarijn Veldhuis (tel. 06-51318855) en Erwin van der Linde (tel. 06-20000925).