De huldiging van de winnaars van het NK-karten.
De huldiging van de winnaars van het NK-karten. Foto: MAB

Texelse karters blijven winnen

Ook de vijfde wedstrijd van het NK-karting is succesvol verlopen voor de Texelse coureurs. In Emsburen Duitsland behaalden de broers Wouter en Thomas Kuip respectievelijk de eerste en tweede plaats in hun klassen (de VT250 en RK1 klasse). Rick en Jordy Westerlaken pakten in dezelfde klassen de derde en vierde plaats.

De Texelaars zijn bezig aan een succesvolle opmars en doen op nationaal niveau goed mee. Coureurs om rekening mee te houden, ook bij de prijsuitreiking. De volgorde werd aangepast aan de Texelaars die alle vier op het podium stonden, zodat zij nog net de laatste boot konden halen.

Het circuit op Emsburen is de kleinste en moeilijkste baan van de zes circuits waar we dit jaar op rijden, maar qua lengte altijd nog het dubbele van de kartbaan op Texel . Een van de eigenschappen die deze baan zo moeilijk maakt is dat er buiten de ideale lijn veel stof en zand op de baan ligt, van rijders die een uitstapje naast de baan maakten. Hierdoor verliezen ze grip, met het risico om met hoge snelheid buiten de baan te belanden. 'Doordat het zand dan aan de warme banden(slicks) gaat hangen heb je weer drie tot vijf rondes nodig om de grip terug te krijgen en dan ben je totaal kansloos voor een goede klassering', meldt onze correspondent. De Texelaars wisten door geconcentreerd en strak te rijden deze risico's te beperken, bovendien was het door de hoge temperatuur ook conditioneel een erg zware race. Voorlopig is er een zomerstop bij het NK vanwege de vakantie periode en is de volgende wedstrijd in September weer in Duitsland.