Aart van den Brink tijdens een eerdere uitvoering van Echt op sien Tessels.
Aart van den Brink tijdens een eerdere uitvoering van Echt op sien Tessels. Foto: Archief Texelse Courant

'Echt op sien Tessels' in feesttent

In de feesttent van Oosterend Present vindt zaterdag 27 juli een uitvoering plaats in Tessels dialect. Dit met medewerking van de Historische Vereniging en enkele (oud-)Oosterenders.

Eerdere opvoeringen van 'Echt op sien Tessels' waren een overweldigend succes, reden voor de organisatie om de mogelijkheid van een Oosterender versie te onderzoeken. Wie er allemaal mee doen, staat nog niet helemaal vast, maar medewerking is toegezegd door Betty Boks, Arie Brans van Oost, Aart van den Brink, Coby Dros, Jaap Dros, Nico Dros, Harry de Graaf, Gelein Jansen, Co van Splunter, Gerrit Terwindt, Grietje Trap en Kees-Aris Trap. Elk krijgt ongeveer tien minuten voor een optreden, zodat de liefhebbers van het Tessels er eens 'skrep' voor kunnen gaan zitten. De voorstelling begint om 14.30 uur, de toegang bedraagt €4,-. De kaartverkoop wordt geregeld door Oosterend Present, hoe dit in zijn werk zal gaan, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bouwcommissie

Anders dan in de vorige krant vermeld, staat de bouwcomissie, verantwoordelijk voor het decor van het Historisch Spel, onder leiding van Jaapkees Drijver en Daan van Loenhout. Het model van de blazer werd gebouwd onder leiding van Hermann Boks en Biem Vlaming.