De geslaagden van De Gollards krijgen hun diploma.
De geslaagden van De Gollards krijgen hun diploma. Foto: Job Schepers

Geslaagd bij opleiding Gollards

Veertien Texelaars hebben woensdagmiddag in De Gollards in Den Burg hun diploma gekregen voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

De geslaagden zijn Marjolein Bonne, Sandra Kulk, Mia Groenhof, Lisa Zegers, Lisanne Amsing, Janca Verschoor, Joke Brons, Alexandra Kuntzl, Ellen Mulder, Barbara van der Voort, Jet Eelman, Dory Broekman, Ineke de Best, Kelly van der Park. Daarnaast slaagden ook Naomie Biesmans, Paula van den Heuvel en Diana Prouk uit Den Helder aan de opleiding op Texel.

De groep ging een jaar geleden aan de slag met de opleiding die bij De Gollards en verpleeghuis Hollewal werd gegeven. Normaliter wordt de opleiding verzorgd bij het ROC in Den Helder (in samenwerking met de Omring), maar met behulp van extra geld uit de AWBZ kon hij een keer op Texel worden aangeboden. Dit kwam voort uit de beleidsvisie Richting voor Economie.

De geslaagden gaan volgens Tamara Kuijper, manager zorg en welzijn van Omring nu verder met een opleiding tot Verzorgende IG. Daarnaast werken ze in de thuiszorg in De Gollards en De Hollewal.