Rotary schenkt aan goede doelen

Rotary Club Texel heeft €27.000,- aan goede doelen geschonken. Circa €16.000,- werd door de Rotarians zelf opgebracht en €11.000,- via acties.

De Rotary doneerde €9.000,- aan het Tesselhuus en daarmee kan een volledig vakantieweek worden gefinancierdin het aangepaste vakantiehuis in De Koog voor mensen met ernstige vormen van spierziekten en reuma.

Daarnaast werd volgens Cor Kossen van Rotary Texel een renteloze lening van €5000,- verstrekt aan de Skuul, zodat daar een busje kan worden aangeschaft. 'En we hebben aardappels en kerstpaketten geschonken aan de Stichting Broodnodig op Texel.'

Andere organisaties die een bijdrage kregen waren de Stichting Kerken en Minima, Reumavereniging Texel, Stichting Nieuw-Guinea van Harry de Graaf, de KNRM, Stichting Paardrijden voor Gehandicapten, Stichting AED Texel, de werkgroep Hulp Oost-Europa van Ria van der Vis, de stichting Light for World die oogoperaties in ontwikkelingslanden laat uitvoeren en de Rotary Foundation. De laatste organisatie spant zich ervoor in om polio definitief de wereld uit te krijgen. Rotary Texel haalde het geld onder meer op met de kledinginzameling in de containers die verspreid op het eiland staan.