Esmée de Ruyter en Henk Dekker luiden voor het laatst de bel van de Drijverschool.
Esmée de Ruyter en Henk Dekker luiden voor het laatst de bel van de Drijverschool. Foto: Salko de Wolf

Bel van Drijverschool in Den Hoorn klinkt voor laatste keer

Het is gedaan met de Drijverschool in Den Hoorn. Vrijdagochtend luidden Esmëe de Ruyter en directeur Henk Dekker voor de allerlaatste keer de bel van de school die 57 jaar na de opening definitief isgesloten. De ceremonie ging gepaard met een paar toespraken waarbij Dekker de leerlingen veel succes wenste op hun nieuwe scholen.

De school aan de Naalrand werd op 24 april 1956 officieel geopend in het bijzijn van naamgever Jan Drijver en zijn vrouw Grietje Drijver-Dijt. Drijver, geboren in Den Hoorn in 1886, stond aan de basis van de natuurbescherming in Nederland.

De school was, dankzij onderwijskundige inzichten van die tijd, meteen al ruim van opzet. In 1975 en 1976 volgde een grote verbouwing, omdat er toen veel gezinnen met jonge kinderen in het dorp kwamen wonen. Thans sluit de school bij gebrek aan voldoende leerlingen.

Het schoolgebouw, eigendom van de gemeente, blijft vooralsnog intact. De gymzaal blijft beschikbaar voor ZDH. Mensen die ideëen voor het gebouw hebben, kunnen zich volgens wethouder Hennie Huisman (onderwijs) bij het college melden.