Akkie van de Kerkhof en Reijer Dijker in actie tegen Marry Bakker en Corry Zevenhoven.
Akkie van de Kerkhof en Reijer Dijker in actie tegen Marry Bakker en Corry Zevenhoven. Foto: Piet Bakelaar

Tuinendrive bridge

Wedstrijdleider Peter Witte had de paren verdeeld over drie lijnen, die onder uitstekende omstandigheden elkaar de maat namen. Alles werkte mee om de drive tot een succes te maken, het weer, de tuinen en de verzorging door de tuinenbezitters.

In de loop van middag trokken de bridgers van de ene tuin naar de andere, om het op te nemen tegen een ander paar uit dezelfde lijn. Er werd top-integraal gespeeld, wat betekent dat in alle lijnen dezelfde spellen werden gespeeld. Daardoor konden de resultaten goed worden vergeleken en ontstond een uitslag per lijn en een overall-klassement. Er werd gespeeld in de tuinen van de families Boon, Sijtsma, Van de Wetering, Bremer, Bloem, Trap en Van der Vis. De uitslag kon al snel na het eind van de wedstrijd worden geproduceerd dankzij de speciaal ingestelde bridgemates (scorekastjes). Akkie van de Kerkhof en Reijer Dijker wonnen zowel in de A-lijn als het overall-klassement, wat met name voor Van de Kerkhof een bevestiging van haar bridgekwaliteiten betekende. Onder de deelnemers ook de 92-jarige Jan Hoogerheide en de 88-jarige Luc Kellner. Zij hebben een uitgebreide staat van dienst en spelen nog steeds op hoog niveau. Gedurende de zomermaanden verzorgen de verschillende bridgeclubs meerdere malen per week een open drive. Deze zijn niet alleen voor clubleden en toeristen interessant, maar ook voor beginnende spelers die op deze manier ervaring kunnen opdoen. Er wordt op maandag en donderdag vanaf 19.15 uur gespeeld in De Hof in De Koog en op woensdag vanaf 19.30 uur in De Bijenkorf in Oosterend. Woensdagmiddag wordt een drive gehouden in De Buureton in Den Burg, hiervoor is het nodig een afspraak te maken. Voor meer informatie en een verslag van de tuinendrive: www.nbbclubsites.nl, clubnummer 4043 (Alert) en clubnummer 4010 (Groot Slem).

Uitslagen: A-lijn: 1.Akkie van de Kerkhof en Reijer Dijker; 2.Riet van Heerwaarden en Aad Bakker 55,21 procent; 3.Jan Bloem en Frida Timmer 53,65. B-lijn: 1.Coby en Piet Bakelaar 65,42; 2.Riet van der Vis en Gerda Bloem 59,58; 3.Carla Bakker en Bea Aalders 57,50. C-lijn: 1.Riny Wielinga en Martha de Graaf 58,75; 2.Tineke Reuvers en Ineke Bouwman 58,33; 3.Jos en Joke Bergman 54,58. Overall-klassement: 1.Akkie van de Kerkhof en Reijer Dijker met 63,67; 2.Coby en Piet Bakelaar 61,07; 3.Riet van der Vis en Gerda Bloem 60,16.