Frans Visman stopt als wethouder

D66 gaat op zoek naar lijsttrekker

Aan het eind van deze periode stopt Frans Visman als wethouder. Dat heeft het bestuur van D66 bekendgemaakt.

Visman stopt niet alleen als wethouder, maar is ook niet langer beschikbaar als lijsttrekker van de partij, volgens het bericht van het bestuur 'in verband met zijn gezondheid'. Wel is Visman bereid om als kandidaatraadslid aan de verkiezingen deel te nemen, 'zodat D66 Texel en - bij herverkiezing - ook de gemeenteraad onverminderd van zijn grote expertise kunnen blijven profiteren', aldus D66. Dit betekent natuurlijk wel dat de partij op zoek moet naar een nieuwe lijsttrekker, die de voorkeur heeft van de meerderheid van de leden. Geïnteresseerden kunnen zich tot 4 augustus kandidaat stellen. In de loop van augustus vindt vervolgens een extra ledenvergadering plaats, waar de kandidaten de gelegenheid krijgen zich te presenteren. Daarna wordt een schriftelijke verkiezing gehouden. De bedoeling is de verkiezing snel af te wikkelen, zodat de partij eind augustus een nieuwe lijsttrekker kan presenteren. Kandidaten kunnen zich aanmelden via Tineke Jongeneel, Muyweg 49, e-mailadres tineke.jonge.neel@hotmail.com.

Chocolademunten

voor gemeenteraad

Om 'het financiële leed voor de gemeente wat te verzachten' deelden Marga Lakwijk en Joyce Pool van stichting De Wezentuin woensdag chocolademunten uit aan de gemeenteraad.

De stichting deed dit omdat de raad besloot de woningbouw in het park van Den Burg uit de centrumplannen te halen, een doel waar 'De Wezentuin' al sinds de oprichting voor ijverde. Met de ludieke actie wilde de stichting de gemeente haar diensten aanbieden 'om mee te werken aan een mooi en duurzaam centrum'.