Koetsier Kim Witte

wint bij Nienoord

Kim Witte en groom Stefan Witte hebben dit weekend meegedaan aan een samengestelde menwedstrijd op landgoed Nienoord bij Leek.

Zaterdag wisten zij een derde plaats te behalen in dressuur, met een score van 58,24 strafpunten. In de vaardigheid werden er echter vier ballen afgereden en liep Witte bovendien strafpunten op voor tijdsoverschrijding. Met 14,16 punten voor vaardigheid eindigde Witte zaterdag op de vierde plaats.

De marathon van zondag was 18,5 kilometer lang, verdeeld in twee trajecten en met twee waterhindernissen. Elk traject moest binnen een bepaalde tijd worden afgelegd. Witte wist dat ze geen fouten mocht maken om nog te kunnen stijgen in het klassement en moest ze bij de hindernissen flink doorrijden. Gelukkig pakte pony Happy goed aan en konden ze zonder fouten en met snelle tijden de marathon afsluiten met een tweede plaats. Daarmee steeg Witte ook in het klassement van de vierde naar de tweede plaats. Ze verdiende bovendien het maximum van drie winstpunten en heeft er nu nog zes nodig om te kunnen overstappen naar de klasse 2, waar alles net een tikje zwaarder is. Dat hoopt ze dit jaar nog voor elkaar te krijgen, zodat in 2014 de overstap kan worden gemaakt.