Petra Kooiman wordt

clubkampioen Deuce

Door de finale tegen Alie Boeijen met 6-4, 6-4 te winnen, eigende Petra Kooij zich het clubkampioenschap van Deuce toe.

De wedstrijden werden de laatste drie weken van juni gespeeld, onder zeer wisselende weersomstandigheden. Er namen 33 spelers deel. Door de ruime opzet van het toernooi was het voor iedereen mogelijk de wedstrijden op een gunstig tijdstip te spelen. Bij de dames deden bijna alle favorieten mee. In de sterkste categorie speelden Erna Agterberg, Alie Boeijen, Marleen Hohman, Petra Kooiman, Saskia Roos en Chantal Zwetsloot samen in een poule. Boeijen en Kooiman wonnen al hun wedstrijden, maar in de onderlinge confrontatie toonde Kooiman zich de sterkste. Zij won overtuigend en zonder setverlies het kampioenschap.

Bij de heren lieten de toppers verstek gaan, maar de sub-toppers in speelsterkte 6 maakten er mooie wedstrijden van. Smaakmakers in deze poule waren Robert Jalving, Dennis Beumkes, Remko Spelde en Robert Saal. Zij speelden in een poule, en in hun onderlinge duels ging het om lange, op tempo geslagen, rallies. Degene die daarbij het meeste initiatief kon en durfde tonen, werd daarvoor beloond. Favoriet waren Jalving en Beumkes en in hun onderlinge duel had Jalving zijn zaakjes goed voor elkaar. Beumkes had geen antwoord op zijn soepele slagen, hoge tempo en goede spreiding. Ook in de overige wedstrijden heerste Jalving , zoals die tegen een superfitte Remko Spelde, die werkelijk bijna alle ballen kon terugbrengen.

Bij de heren speelsterkte 7, met deelnemers als Jacques Deppe, Walter Oskam, Cees van Beek, John Zoetelief en Michiel de Boer, gaven de uitslagen een wisselend beeld. Iedereen won van iedereen. Alleen moest Michiel de Boer na twee wedstrijden geblesseerd afhaken en zijn uitslagen werden geƫlimineerd. Daarna werd de lijst aangevoerd door Deppe, gevolgd door Cees van Beek.

Dames 7 vormde de grootste groep. Louise van der Sluis rekende in haar poule af met Simone Schuijl, Corine Plaatsman en Patricia Bareto, terwijl Atie Voerman zich in de andere poule de sterkste toonde tegen Marissa Vlaming, Marita Kaspers, Monique Gregoire en Marianne Verhagen. In de spannende finale tussen Louise van der Sluis en Atie Voerman won de laatste met 6-7, 6-2 en 7-5 .

Bij de heren speelsterkte 8/9 won herintreder Cees Goslinga alle wedstrijden. Gesterkt door deze goede serie kan hij volgend jaar probleemloos aansluiten bij de heren 7.