De kinderen en hun pony’s kregen een afwisselend programma voorgeschoteld.
De kinderen en hun pony’s kregen een afwisselend programma voorgeschoteld. Foto: Desirée Boon

Ponykamp bij manege Akenburg

Twintig leden van De Kleppertjes en hun pony hebben afgelopen weekend meegedaan aan het ponykamp bij manege Akenburg. Ze kregen een afwisselend programma voorgeschoteld, georganiseerd door de activiteitencommissie. De deelnemers varieerden in leeftijd van 7 tot 16 jaar.

Het weekend begon met een vier uur durende rit door het bos en een picknick. Terug in de manege werden frontriemen geknutseld. 's Avonds stond een bezoek aan stoeterij Van der Linde in De Cocksdorp op het programma. Willem van der Linde vertelde over het bedrijf en insemineerde en scande een merrie. Daarna verzorgde Grandprixruiter Eva van der Linde met haar dressuurpaard Belle Lady Texel een dressuurclinic. Terug bij Akenburg werden vuurkorven aangestoken. Overnachten gebeurde in tenten.

Na het ontbijt was er een schriktraining met paraplu's, petflesjes en vlaggen om het vertrouwen tussen ruiter en pony te vergroten. Ruiters kregen een les harnachement en konden de zelfgemaakte frontriem aan het hoofdstel zetten. Het kamp werd afgesloten met een carrouselshow voor de ouders, ingestudeerd onder leiding van Marleen Bergamin.