Leerlingen uit Oosterend kiezen samen nieuwe naam: 'Vliekotter'

De nieuwe basisschool in Oosterend, de fusieschool van De Akker en de Jacob Daalderschool, gaat Vliekotter heten. De naam is gekozen door de groepen 8 van beide scholen. De naam verwijst naar de straatnamen van de locaties van de scholen.

Alle leerlingen, docenten en ouders konden namen in sturen. Uit alle namen hebben de leerlingen deze naam gekozen. Van de nieuwe school, die zich vooralsnog vestigt in het gebouw van de Jacob Daalderschool aan de Vliestraat, wordt Helga Roersma de directeur. Zij was al locatieleider op De Akker. Henk Dekker, die directeur was van de Jacob Daalderschool en de Jan Drijverschool, stopt met het vak. Ook op veel van de andere basisscholen verandert er een hoop. Albert Hoven, die met pensioen gaat, wordt op De Bruinvis in Oudeschild opgevolgd door Marieke Bol, die locatieleider was op de Lubertischool in De Koog. Haar plaats wordt ingevuld door Nick Slijderink, tot op heden docent op de Kompasschool. Nel Kant, directrice van de Durperhonk in De Cocksdorp vertrekt ook. Zij combineerde deze functie met haar functie als algemeen directeur van stichting Schooltij, een functie die ze blijft vervullen. 'Ik had het te druk met mijn bovenschoolse werk. Daaarnaast wil ik ook weer gewoon een werkweek van 40 uur. Dat is de laatste jaren wel anders geweest.' Haar functie als schoolhoofd wordt overgenomen door Ingeborg Halsema, die tot nog toe docent was. Op de overige scholen verandert er weinig.

'Er zijn natuurlijk een hoop veranderingen door mensen die met pensioen gaan, de fusie en het sluiten van de Jan Drijverschool. Hierdoor komen er functies vrij en dat eindigt nu in deze stoelendans', legt Nel Kant uit. Naast de direct zichtbare veranderingen gaan Schooltij en Kopwerk intensiever samenwerken. 'Dat gebeurt al door de fusie in Oosterend, maar we willen nu kijken waar we elkaar kunnen ondersteunen.'