Afbeelding
Foto: Pip Barnard

Ruige Pinda's worden

pannakampioen

De Ruige Pinda's (Jarno Leijstra en Senne Houwing van de Jozefschool) en het team de Sportshop (Devin Koorn en Collin Nichols van de Jozefschool) mogen zich een jaar lang de Texels kampioen panna noemen.

De finales werden zondag gespeeld op de Groeneplaats in Den Burg, nadat in alle dorpen voorrondes waren gehouden, waar de deelnemers zich voor de finale konden kwalificeren.

De Ruige Pinda's wonnen in de categorie

Stuk van het jaar

In de aanloop naar de Maand van de Geschiedenis zijn de Nederlandse archieven - waaronder ook het Noord-Hollands archief - op zoek naar het mooiste archiefstuk.

De verkiezing van het ' Stuk van het Jaar' moet het publiek een beeld geven van de interessante en bijzondere archiefstukken die zich in de Nederlandse archiefinstellingen bevinden. Elk archief vult de voorverkiezing op zijn eigen manier in. Het Noordhollands archief presenteert vanaf 15 juli de genomineerde stukken op de website. Eind augustus wordt het stuk met de meeste stemmen doorgestuurd naar de landelijke verkiezing.

Bovenbouw, na een spannende finale tegen de Black Skills, bestaande uit Kayne Müller en Sil Wit, leerlingen van De Fontein. Uiteindelijk werd het 3-2 voor De Ruige Pinda's. De wedstrijden werden in tweetallen gespeeld en duurden maximaal vijf minuten. Daarbij won degene die de meeste doelpunten had gescoord. Een wedstrijd kon direct worden beëindigd door het maken van 'panna', het tussen de benen van de tegenstander doorspelen van de bal en toch in het bezit van de bal blijven.. Dit presteerde het team Sportshop in de finale tegen Sprintcar, bestaande uit Ivan Leijstra en Mathijs Dogger van de Jozefschool. Sportshop won daarmee in de categorie Onderbouw.

In totaal deden 150 teams mee aan de voorrondes die de afgelopen weken op elf scholen werden gehouden. Van die teams wisten er zich veertig te kwalificeren voor de finale, 17 in de categorie Onderbouw, 23 bij de Bovenbouw. Zowel de voorrondes als de finale kon zich in ruime publieke belangstelling verheugen en de teams werden aangemoedigd door vrienden, familie en fans. Panna is een snelle sport, zodat toeschouwers ogen te kort kwamen om alles te zien. Het was de taak van de wedstrijdleiding om de puntentelling scherp in de gaten te houden. Zondag was het gezellig druk op de Groeneplaats, waar een viertal pannakooien stond opgesteld. Het fraaie zonnige weer maakte het evenement compleet. Er werd sportief, maar fanatiek gespeeld en net als tijdens de voorrondes werden veel wedstrijden afgesloten met een panna. Foto's en uitslagen zijn te vinden op www.sportservicetexel.nl.

Uitslagen:

Bovenbouw: 1.De Ruige Pinda's (Jarno Leijstra en Senne Houwing); 2.Black Skills (Kayne Müller en Sil Wit); 3.Swekkerboys (Ids Grisnigt en Wisse Blom); 4.Spastische Koala's (Danillo Griffioen en Bob Kossen). Onderbouw: 1.Sportshop (Devin Koorn en Collin Nichols); 2.Sprintcar (Ivan Leijstra en Mathijs Dogger); 3.Real Madrid (Tycho Zijm en Aron Geus); 4.Barsaloona (Sep Eelman en Giel Wind).