Amber Arcade in Doornroosje in Nijmegen.
Amber Arcade in Doornroosje in Nijmegen. Foto: Amber Arcade

Muziekzomer Paal 12

Met vijf uiteenlopende optredens gaat strandpaviljoen Paal 12 een muzikale zomer tegemoet. Het seizoen wordt geopend met een dubbeloptreden van Amber Arcades en La Corneille.

Amber Arcades is de band rond Annelotte de Graaf, die met 'Oh, brave wide eyes' meewerkte aan Knalland, het muziekproject van het Utrechtse Kanaleneiland.

Onlangs presenteerde de groep de eerste EP. De muziek wordt omschreven als 'warme slaapkamerfolk', 'lichtpsychedelisch' en 'shoegazy'. Amber Arcades bestaat naast De Graaf uit Daan Crone op drums, Maartje van Denderen op bas en Marlon Penninkhof en Thanos Fotiadis op gitaar en toetsen. De band speelde onder meer op het Valkhof Festival, Bergpop en de Dag van de Dag. Het optreden begint om 18.00 uur.

Na de dromerige folkpop van Amber Arcade wordt de avond vervolgd met een optreden van La Corneille, een singersongwriterband die geen gevoelige zwijmelliedjes speelt, maar een muzikaal spanningsveld creƫert, waarbij verstilde songs en schreeuwende rock elkaar ontmoeten. De intieme, 'gruizige' sound sleept het publiek mee als een storm en laat maar weinigen onberoerd. La Corneille won zowel de bandwedstrijd Clash of the Titans als de Utrecht Popprijs. Vorig jaar nam de groep een EP op en was de eerste single 'The Light Brigade' een feit.

Het zomerprogramma van Paal 12 vervolgt met optredens van Savoy Room, fresh jazz Afro-Latinfunk (17 juli), het Texels duo 'Aan Zee'met Maarten Tiggeler en Belinda Laan (31 juli), Oosterdok 4, moderne jazz met Wouter Kuhne op slagwerk (14 augustus) en Femme Vanille, verhalende jazz/pop (28 augustus). Alle optredens beginnen om 18.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

Voorspeelavond
in orgelatelier

In het orgelatelier aan de Witteweg in Den Hoorn wordt woensdag 3 juli een voorspeelavond gehouden door leerlingen van Artex. Het orgel wordt bespeeld door Hielke van Breukelen. Daarnaast zijn te horen Jelle van Breukelen op cello, Jelmer Bot op gitaar en Eveline Drevel en Hans van Es op blokfluit. Op het programma staan werken van Bach, Schumann, Telemann, Sammartini en Satie. Het optreden begint om 19.30 uur, de toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een inzameling gehouden ten bate van met een collecte na afloop t.b.v. van orgel.

Films op DVD

De films 'De Band' en 'Wie ben ik?' gemaakt door cursisten van Agna Rudolph zijn binnenkort op DVD te verkrijgen bij Artex. Beide films, gemaakt door leerlingen van 9 tot en met 11 en van 12 en 13 jaar, werden deze week gepresenteerd in Cinema Texel en werden gemaakt als onderdeel van een korte cursus film maken die Rudolph op verzoek van Artex verzorgde.