Rector Henk de Vries omringd door de leerlingen die de hoogste gemiddelden behaalden.
Rector Henk de Vries omringd door de leerlingen die de hoogste gemiddelden behaalden. Foto: Giedo de Groot

Hoog percentage

geslaagden bij OSG

In  de sporthal in Den Burg kregen vrijdag 223 leerlingen van de OSG hun diploma uitgereikt. Het was de laatste keer dat dit gebeurde onder leiding van Henk de Vries, die aan het eind van dit schooljaar zijn functie van rector  neerlegt.

Het was een klein feestje in de sporthal, waar een uitzonderlijk groot aantal leerlingen het diploma kon ophalen. Daar werd door de diverse sprekers die tijdens de plechtigheid het woord voerden, de nadruk op gelegd.

Op alle afdelingen van De Hogeberg

Rondkijken op

kraamafdeling

Onder de noemer 'Hoe bevalt het Gemini' kan donderdag 4 juli worden rondgekeken op de kraamafdeling van het ziekenhuis in Den Helder.

De voorlichtingsavond begint om 19.00 uur in de Zr. Kueterzaal, waar gynaecologen vertellen hoe zij de zwangerschap en de bevalling begeleiden. Vervolgens bespreekt een verpleegkundige de gang van zaken op de verloskamers en de kraamafdeling en legt een kinderarts uit wanneer een pasgeborene op de couveuseafdeling moet worden opgenomen.

werd een hoge score behaald, met als uitschieter het VMBO, waar maar liefst 98,7 procent van de kandidaten slaagde voor het examen. Voor MAVA, HAVO en VWO was dit achtereenvolgens 96, 94,7 en 96,6 procent. Met deze cijfers zit OSG De Hogeberg ruim boven het landelijk gemiddelde. Ook de door de kandidaten behaalde cijfers waren gemiddeld hoog. De diploma-uitreiking werd als altijd omlijst met optredens door leerlingen en docenten, die op deze wijze afscheid namen van hun middelbare-schooltijd. Het slotlied was - als altijd - een feestelijk, zij het emotioneel moment.

In zijn maandbericht had scheidend rector De Vries al voorgerekend dat hij in de 21 jaar dat hij als rector aan de school verbonden was ruim 4200 diploma's had mogen ondertekenen met even zoveel bijbehorende cijferlijstjes. Naast natuurlijk het les geven aan ruim duizend leerlingen. Als een van zijn grootste prestaties zag hij de verhuizing naar het nieuwe schoolgebouw, 'vanuit een flink aantal Texelse schoolgebouwen'. 'In ieder geval betekent dit dat ik samen met alle collega's op school, al die jaren mijn bijdrage heb kunnen leveren aan het onderwijs op Texel voor onze Texelse jeugd. Ik zal straks met plezier en trots terugdenken aan onze mooie scholengemeenschap.' De leerlingen van de OSG zijn momenteel bezig aan de laatste loodjes, vrijdag 5 juli worden de laatste rapporten uitgereikt, waarna de zomervakantie aanbreekt. Het nieuwe schooljaar begint op maandag 26 augustus.

Afscheidsreceptie

In verband met zijn afscheid als rector wordt donderdag 4 juli in de aula van De Hogeberg aan de Haffelderweg in Den Burg een afscheidsreceptie gehouden voor Henk de Vries. Mensen die hem de hand willen schudden, zijn daar tussen 16.00 en 17.00 uur welkom. Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt hij als rector ad interim opgevolgd door Ingrid van Schie, thans teamleider van de MAVO.