Familieprogramma Ecomare vernieuwd

Ecomare heeft een nieuw programma ontwikkeld voor gezinnen die met elkaar de natuur intensief willen ervaren: 'Samen Wildernis Beleven'. Het programma vindt plaats in De Slufter en De Muy.

De groep struint door de natuur. Deels met de gids, maar vaak ook alleen met het gezin. Ze komen op plekken die normaal gesloten zijn. Er worden activiteiten ondernomen als garnalen vissen, eetbare planten verzamelen, zoeken naar de kleuren van de Slufter en schelpenkettingen maken. Het programma is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Samen Wildernis Beleven wordt deze zomer twee keer georganiseerd: op 4 juli en 1 augustus. De activiteit duurt van 10.00 tot 15.30 uur. De kosten voor deelname bedragen €19,50 per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan via www.ecomare.nl.

Tweede recordpoging

langste picknick

Xander (11) en Michel (9) van Boven gaan zaterdag 6 juli opnieuw proberen de langste picknick ter wereld te maken. Vorig jaar haalden ze niet het wereldrecord, maar werd wel een Texels record van 198½ meter gehaald. Dit willen ze in ieder geval verbeteren.

Om het wereldrecord te halen, zullen de kleedjes van de deelnemers een aaneengesloten lijn van ruim twee kilometer moeten vormen. Vorig jaar startte de poging op twee verschillende punten, maar kwamen deze niet bij elkaar. Daarom gold de langste streng. 'Dit jaar starten we maar op één plaats en iedereen die zin heeft, is welkom', vertelt Xander. Deelnemers hoeven zich niet aan te melden. Wel moeten ze met minstens twee mensen op een kleedje zitten en moeten ze per persoon twee dingen te eten en wat te drinken meenemen. De picknick begint om 13.00 uur bij paal 20.