Texelse stranden

weer brandschoon

 

Het strand bij paal 9, 12, 15, 17, 21 en 28 is vrijdag grondig opgeruimd. Hiermee werd het Mybeach-seizoen geopend. Het strand werd opgeruimd door de badgasten. MyBeach is onderdeel van een actie van Stichting de Noordzee waaraan naast Texel dertien andere stadsgemeentes deelnemen.

Bij diverse paviljoens werden naast het afval opruimen ook andere activiteiten georganiseerd. Op Texel waren de afgelopen tijd meerdere strandkoningen van afval gebouwd. Het mooiste kunstwerk werd gerealiseerd door Sandra van Deijck. MyBeach heeft als doel de stranden schoon te houden en mensen te informeren over de gevolgen van afval op het strand en in de zee.

De campagne loopt gedurende het gehele strandseizoen. Iedereen kan meedoen met de activiteiten die de verschillende MyBeach-locaties organiseren, waaronder de MyBeach Cleanup Challenge: een 24-daagse schoonmaaktour in augustus. In totaal deden aan de schoonmaak (op totaal 24 locaties) driehonder deelnemers mee die 67 vuilniszakken aan vuil ophaalden. Het afval geteld met de strandscanner, een nieuwe app van Stichting De Noordzee waarmee afval en biologische aanspoelsels geteld kunnen worden.