14 leerlingen behalen alsnog het diploma

Op diverse plaatsen op het eiland gaat alsnog de vlag uit. Na het herexamen behaalden veertien leerlingen van OSG toch nog hun diploma.

Op het VMBO kaderberoepsgerichte leerweg was het op diverse afdelingen raak. Op de afdeling Consumptief zijn dat Mike Geus en Timothy Verploegen uit Den Burg en Esmay Hin uit De Waal. Op de afdeling Zorg en Welzijn is het feest bij Irma Agter uit De Koog, Joyce Middelbos uit De Cocksdorp en Kimberley Vonk uit Den Burg. Op de MAVO was het in de herkansing raak voor Dominic Verploegen uit Den Burg, terwijl het op de HAVO feest is bij Annabel Dros, Frenk van Heeringen, Laura van Holland (allen Den Burg) en Vincent Lap uit Den Hoorn. Op het VWO behaalden Grace Boekel uit Oudeschild, Jessica Broekman uit Den Burg en Thomas Mast uit De Koog alsnog hun papiertje.

Nu de herkansingen achter de rug op zijn kan de OSG de balans opmaken. De slagingspercentates zijn als volgt: VMBO basis/kader: 98,7 procent geslaagd. MAVO: 96 procent geslaagd. HAVO: 94,7 procent geslaagd. VWO: 96,6 procent geslaagd. In totaal behaalden 223 leerlingen het diploma. Acht leerlingen waren minder fortuinlijk en haalden het papiertje nog niet. De diplomauitreiking is vrijdagavond.