Katinka Polderman is een van de gasten in de Jubileum Cabaret Wedstrijd in Klif 12.
Katinka Polderman is een van de gasten in de Jubileum Cabaret Wedstrijd in Klif 12. Foto: Pip Barnard

Zomerprogramma Klif

In Klif 12 in Den Hoorn wordt de komende twee maanden elke donderdag een speciale jubileumavond gehouden. Daarbij wisselen twee voorstellingen elkaar af, de Jubileum Cabaret Wedstrijd en de Jubileum Standup Comedy Music Club.

De Jubileum Cabaret Wedstrijd, die te zien is op de donderdagen 4 en 11 juli en 1, 15 en 29 augustus, wordt een komische en ontroerende improvisatievoorstelling, waarin vrolijke, gekke en trieste liedjes afgewisseld worden met puntdichten, onverwachte wendingen en wat verder ter tafel komt. De avond wordt verzorgd door Johan Hoogeboom en Jan J. Pieterse. Zij worden elke keer bijgestaan door een speciale gast. Geen van drieën weet wat hen te wachten staat en ook van de gast wordt gevraagd direct in te spelen op de verzoekjes van het publiek. En mocht het publiek niets weten, is daar altjd nog het Rad van Avontuur, dat voor de nodige verrassingen zal zorgen. De grote vraag is daarbij iedere avond wie het mooiste, grappigste of meest passende lied weet in te brengen. Jan J Pieterse zorgt voor de onnavolgbare puntentelling. De gasten bij de Jubileum Cabaret Wedstrijd zijn achtereenvolgens Speelman en Speelman (4 juli), Dorine Wiersma (11 juli), Yora Rienstra (1 auigustus), Katinka Polderman (15 augustus) en Mylou Frencken (29 augustus). Op de donderdagen 18 en 25 juli en 8 en 22 augustus biedt het theater onder de noemer 'Jubileum Standup Comedy Music Club' een gevarieerde avond met telkens drie maal een half uur programma met standup comedy en muziek, aangevuld met een half uur uit het eigen programma van Klif 12. In deze serie komen de volgende artiesten aan bod: Reijn & Goed, Soula Notos en Chris van der Ende (18 juli), Jennifer Evenhuis, Cristian Pielich en Steven Stol (25 juli), Janneke Jager, Marlon Kicken en Maartje & Kine (8 augustus), Tom Sligting, Vincent Geers en Maartje & Kine (22 augustus). Alle voorstellingen beginnen om 20.30 uur, de toegang bedraagt €16,-.

Bigband

Bij de Worsteltent aan de Smitsweg in De Dennen wordt de muziek zondag verzorgd door Big Swing Band Alkmaar.

De BSB is de tweede bigband die dit jaar bij De Worsteltent speelt. Het twintig koppen tellende orkest brengt een rijke variatie aan muziek uit de jaren twintig en dertig. Het optreden begint om 14.00 uur, de toegang is gratis. Als het weer daartoe noodzaakt, wordt het concert naar binnen verplaatst.

Hobbema Trio

In de Waddenkerk in De Cocksdorp vindt dinsdag 2 juli een concert plaats van het Hobbema Trio, bestaande uit Jussi Paananen (viool), Jeanny Beerkens (cello) en Mirjam Rietberg (harp). Het programma dat zij ten gehore brengen, varieert van muziek uit de 16de eeuw, tot romantische muziek en hedendaage muziek. Het concert begint om 20.15 uur, de toegang is gratis. Na afloop wordt een inzameling gehouden.