Er komt traditiegetrouw veel publiek naar Island Samba.
Er komt traditiegetrouw veel publiek naar Island Samba. Foto: Paal 17

Mix van house, soul

en Caribische muziek

Na tien jaar wordt de naam van Island Samba omgedoopt tot SunBeats. Op zaterdag 13 juli vindt het evenement plaats op het strand bij Paal 17. Een van de topacts is DJ Gregor Salto. De organisatie laat ons alvast kennis maken.

'Met zijn "eclectic sounds" domineert hij al meer dan tien jaar de Nederlandse clubscene. Nu is de tijd gekomen om de rest van de wereld te veroveren.' Die even opwindende als ambitieuze zinnen staan te lezen op de website van DJ Gregor Salto, één van de hoofdacts op het dansfestijn SunBeats, dat zaterdag 13 juli op het strand bij paal 17 wordt gehouden.

De 37-jarige Gregor van Offeren, zoals hij eigenlijk heet, is een fenomeen. Al jaren is hij een van de meest gevraagde DJ's op Dance Valley, Tomorrowland en andere grote dansfestivals in Nederland en België. Zaterdag a.s. is hij misschien wel de grootste publiekstrekker in het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip, waar dan het festijn Mysterious Outdoor Stadium Project plaatsvindt. Dat het daar niet bij blijft, bewijst hij met een tournee die hem dit jaar door Amerika, Azië, Australië, de Caraïben, Afrika en het Midden-Oosten voert.

DJ Gregor Salto dankt die populariteit aan zijn veelzijdigheid. Hij produceert niet alleen elektronische house, maar mengt die met soul, Caribische en Afrikaanse muziek. In de voortdurende veranderende internationale scene probeert hij steeds opnieuw bestaande grenzen te overschrijden en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Een mooi voorbeeld daarvan vormt de remix van Diamant van popgodin Rihanna, die hij vorig jaar opnam en die op de luxe versie van haar nieuwste album Unapologetic belandde. Eerder al werkte hij voor supersterren als George Michael, Rita Ora, Jennifer Lopez, Axwell en Nicky Romero.

DJ Gregor Salto is ook in andere opzichten een bevlogen persoonlijkheid. Ontevreden met het muzikale en zakelijke beleid van de meeste platenmaatschappijen begon hij al in 2001 zijn eigen label, G-REX Music, dat in 2009 opging in de Dadadam Label Group, waarvan hij zelf directeur is. Bovendien hij is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en werkt hij aan een album voor een goed doel in Zuid-Afrika.

Zaterdag 13 juli draait DJ Gregor op SunBeats, dat tot vorig jaar Island Samba heette en alweer voor de tiende keer wordt gehouden. Het festival op het strand bij paal 17 duurt van 18.00 uur in de vooravond tot circa 4.00 uur 's nachts. Andere DJ's die er acte de présence geven zijn Baggi Begovic, Roog, D-Rashid, Blondt, Rose, Gio Goose, Roul & Doors en het Texelse duo Onwijs. Met de verkoop van toegangsbewijzen verloopt het volgens de organisatie naar wens. 'Veel dansfeesten zijn vooral voor jongeren, maar SunBeats trekt mensen van alle leeftijden. Vanaf 18 jaar dan, want dat is de minimumleeftijd', vertelt Corina Röpke. Er geldt een maximum van 2000 bezoekers en daar wordt streng de hand aan gehouden. 'Vol is vol.' Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website www.sunbeats.nl. Bij de entree geldt een ID-plicht. De kosten van de tickets voor het evenement bedragen €25,-