TB brengt winkelrondje in Den Burg weer onder de aandacht

Texels Belang zet via de Kadernota het herstel van het winkelrondje in het centrum van Den Burg weer op de agenda.

Volgens de TB is de herinrichting van het centrum mede ingegeven door de wens om het oorspronkelijke winkelrondje te herstellen. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten de Groeneplaats, de Parkstraat en de Burgwal volgens TB verkeerstechnisch 'volkomen gelijkwaardig worden' aan de Weverstraat, de Stenenplaats en de Hogerstraat. De partij dringt er bij het college op aan om dit jaar nog te starten met het afwegen van maatregelen, zodat er in het eerste kwartaal van 2014 voorstellen op tafel kunnen liggen. Belanghebbenden moeten volgens TB bij de voorstellen worden betrokken.

Het college staat er positief tegenover. Volgens wethouder Edo Kooiman is de herinrichting van het centrum belangrijk voor het slagen van de 'sluiting van het winkelrondje'. In de grondexploitatie is volgens het college nog geen geld gereserveerd voor de inrichting van de buitenruimte, maar voor het aanpakken van de Groeneplaats, de Vismarkt, de Parkstraat is volgens een eerste ruwe raming zo'n €850.000,- nodig. Bedoeling is dat er een 'vlakke vloer' wordt gerealiseerd in gebakken klinker. Ook moet een verbinding met het park ontstaan.

Voor het deel van de Parkstraat vanaf Oosterhof Wonen en Zegel Fietsen tot en met de Burgwal werkt het college nog een plan uit. De raad kan dat naar verwachting eind 2013 tegemoet zien.

Beraad

In het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg wordt vanavond (dinsdag) vanaf 19.30 uur de derde bijeenkomst van Het Beraad gehouden. Raadsleden en leden van het college zijn aanwezig en kunnen over van alles wat Texelaars van belang vinden, worden aangesproken.