De brandweer blust na.
De brandweer blust na. Foto: Texelphoto

Brandweer blust trekker

De brandweer moest vrijdagavond uitrukken voor een in brand gevlogen trekker aan de Witteweg in Den Hoorn.

De trekker, die tussen twee schuren stond, brandde volledig uit. De brandweer voorkwam dat het vuur kon overslaan naar de schuren. Met een warmtebeeldcamera werd na afloop gecontroleerd of er geen brandhaarden achterbleven. De oorzaak van de brand is onbekend.

Smaakmarkt

Op landgoed De Bonte Belevenis aan de Rommelpot bij Den Hoorn wordt zondag 30 juni van 11.00 tot 16.30 uur de vierde editie van de Markt van de Smaakbelevenis gehouden. Thema is 'smaken verschillen'. Er kan vanalles worden geproefd en er zijn bijzondere workshop als boter schudden, pizza's maken van onvergetelijke groenten, mosterd maken en het vervaardigen van zachte kaas. Er is een workshop bonbons maken en er worden producten aangeboden om thuis zelf bier en wijn te maken. De markt is georganiseerd door de Bonte Belevenis en Slow Food Texel.

MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds is voor Den Burg op zoek naar mensen die in november willen meehelpen met collecteren. Volgens het MS Fonds zijn er op het moment zo'n zeven collectanten in Den Burg maar zijn er zeker dertig nodig om bij iedere voordeur te kunnen aanbellen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij coördinator Pamela Zaat: telL 010-5919839 of e-mail pamela@nationaalmsfonds.nl.