Een van de groepen Texelse ondernemers in de oude bibliotheek van de Tweede Kamer.
Een van de groepen Texelse ondernemers in de oude bibliotheek van de Tweede Kamer. Foto: John Smit

Ondernemers bezoeken Den Haag

Leden van JONT (het netwerk van jonge ondernemers op Texel) en de Agrarische Jongeren Texel (AJT) hebben woensdag met de VVD een bezoek aan de Tweede Kamer gebracht.

De Texelaars hadden daar een ontmoeting met VVD-Kamerleden Helma Lodders (Landbouw), Erik Ziengs (MKB, Toerisme en Recreatie) en Ybeltje Berckmoes (Defensie). De Texelaars gingen met hen in discussie over Europa, regeldruk voor bedrijven en stuifbedekking. Hugo de Groot uit Oudeschild gaf in de bus al uitleg over zijn werk in een commissie die Kamerleden van de VVD adviseert over landbouwzaken. Het was de eerste keer dat de liberalen op Texel een werkbezoek voor jonge ondernemers aan Den Haag hadden geregeld. Volgens de VVD wordt bekeken of het een terugkerende traditie kan worden.

Maandag 8 juli komen Lodders, Berckmoes en Aukje de Vries (Waddenfonds) voor een tegenbezoek naar Texel. Bedoeling is dat dan zaken als zoetwaterwinning, verzilting, het beheer van het Waddenfonds en de noodzaak voor 'een structurele Texelse oplossing voor stuifbedekking' aan de orde komen.