Concert met harp en cello in Zeemanskerk

In de Zeemanskerk in Oudeschild wordt dinsdag 25 juni het derde concert in de zomerserie van de Raad voor het Zomerwerk gehouden. Uitvoerenden zijn celliste Gerda Marijs en harpist Nick Scholten.

Marijs studeerde bij Jeroen Reuling aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en is cellist bij het Galleta Kwintet, dat optredens verzorgt voor de Stichting Muziek in Huis. Verder speelt zij in de ensembles trio Classico, Dolce Stil Novismo en Ensemble Maum en trad ze met het Eusebius pianotrio op in de kleine zaal van het Concertgebouw. Nick Scholten studeerde bij Erika Waardenburg; zijn vervroegd examen in 2012 bestond uit alleen contemporaine werken. Als harpdocent heeft hij ervaring met het lesgeven aan kinderen en volwassenen op de Keltische harp en de concertharp. Het programma begint om 20.15 uur, de toegang is gratis. Na afloop wordt een inzameling gehouden. Op het programma staan werken van onder meer Bach, Spohr, Saint-Saëns en Yung.

Dit jaar geen

schouwburgreizen

Culturele organisatie Windkracht 7 (onderdeel van Texels Welzijn) moet tot haar spijt bekendmaken dat geen van de geplande schouwburgreizen naar De Kampanje in Den Helder doorgang kan vinden. Reden is dat geen van de aangeboden voorstellingen op voldoende inschrijvingen kon rekenen.

Werk Nesrin Düring

te zien in LaBorne

In het Franse LaBorne zijn tot eind juli keramieken te zien van Nesrin Düring uit Oosterend.

Düring exposeert als 'artist invitée' op uitnodiging van het Centre Ceramique Contemporaine en het ministerie van Cultuur in de serie 'Carte Blanche. Het CCCLB wil werk van nationaal (lees: Frans) en internationaal bekende kunstenaars tonen aan een breed publiek en is daarbij op zoek naar de verschillende mogelijkheden en uitdrukkingswijzen in het gebruikte materiaal. Düring omschrijft haar werk als een zoektocht naar verstilling en beweging tegelijk. 'Op het moment maak ik onbekende vormen, die vaag herkenbaar zijn omdat ze doen denken aan bekende voorwerpen.' Ook de organisatie noemt haar werk ambigu: 'Organisch en abstract en zowel minimalistisch als monumentaal.'