Nieuw deze week in Cinema Texel: Verschrikkelijke Ikke 2.
Nieuw deze week in Cinema Texel: Verschrikkelijke Ikke 2. Foto:

Verschrikkelijke Ikke en nieuwe Superman

In Cinema Texel is deze week de voorpremière te zien van de nieuwe animatiefilm Verschrikkelijke Ikke 2, een nieuw avontuur over de schurk Gru, zijn lieve meiden en de ondeugende minions.

Ook nieuw is 'Man of Steel', de nieuwe film over Superman. Deze vertelt opnieuw het verhaal van Kal-El, die als baby naar de aarde wordt gestuurd om hem te redden van de dreigende ondergang van zijn geboorteplaneet Krypton. Op aarde krijgt hij superkracht door de straling van de gele zon. Hij mengt zich onder de mensen als de timide verslaggever Clark Kent en gaat de problemen van de mensheid te lijf als Superman. In deze film krijgt hij bovendien te maken met overlevenden van de ramp van Krypton onder leiding van de in-slechte generaal Zod.

Ook te zien is 'Spijt', de indrukwekkende film naar het gelijknamige boek van Carry Slee. Deze film vertelt het verhaal van Jochem, die op school door Sanne en haar vrienden wordt gepest. Klasgenoten noch klasseleraar durven in te grijpen, of onderkennen de omvang van het probleem niet, met gevolgen die er niet om liegen.

De meeste andere films, waaronder 'De Croods', Fast and Furious 6' en 'The Great Gatsby', zijn geprolongeerd. Het complete filmprogramma is te vinden in de agenda elders in deze krant en via ww.texelagenda.nl.