De spelers van Tinaninani zijn vaste deelnemers aan Festival Midzomerschans.
De spelers van Tinaninani zijn vaste deelnemers aan Festival Midzomerschans. Foto: Festival Midzomerschans

Programma Midzomerschans

Rekening houdend met groepen die op het laatste moment afvallen of zich juist in de laatste week nog aanmelden, heeft Festival Midzomerschans het programma bekend gemaakt.

Omdat het festival zich dit jaar op meerdere locaties afspeelt, zal het publiek zich meer moeten verplaatsen en duidelijker keuzes moeten maken als het erom gaat een bepaalde voorstelling te zien. Buiten de Schans, waar drie speelplekken zijn ingericht, vinden voorstellingen plaats in de RK-kerk Sint Martinus en herberg De Zeven Provinciën. Daarnaast zijn ook drie speelplekken ingericht in Kaap Skil. De meeste voorstellingen zijn op meerdere locaties te zien, uitgezonderd het Iraans muziekgezelschap, dat alleen speelt in de RK-kerk (om 14.00 en 15.00 uur) en de kindervoorstelling 'De Vliegende Hollander' van Mar & Co die, in verband met het decor, alleen te zien is in Kaap Skil. De dansvoorstelling van Leth Dansant is alleen in Kaap Skil te zien.

Omdat er meer locaties zijn, zijn er ook verschillende toegangsbewijzen te verkrijgen. Een dagkaart kost zondag €8,50 en is geldig voor de Schans of voor Kaap Skil. Een combinatiekaart, die voor alle locaties geldig is, kost €13,50. De optredens bij de Zeven Provinciën zijn gratis toegankelijk, voor de optredens in de kerk moet wel een kaartje gekocht worden, dat vervolgens ook geldig is voor de Schans of voor Kaap Skil. Bij Kaap Skil wordt zaterdagavond de opera Die Zauberflöte opgevoerd. Deze voorstelling begint om 19.30 uur, de toegang bedraagt €12,50. Een passe-partout voor alle voorstellingen, inclusief de opera op zaterdagavond en de toegang tot Kaap Skil, kost €20,-.

Het festival begint en eindigt op De Schans, waar om 10.30 uur Where is Waldo speelt, gevolgd door theatergroep Tinaninani en vocaal ensemble Divina. Het laatste optreden begint om 17.30 uur en wordt verzorgd door vrouwenkwartet Rusalki. De meeste groepen spelen gedurende de dag drie keer, een enkeling niet meer dan twee keer. De voorstellingen volgen elkaar op met een interval van een half uur. Om het uitlopen van het programma te voorkomen door het wisselen van de groepen, zijn nu en dan pauzes ingelast. Het volledige programma, is te vinden op www.midzomerschans.nl en te verkrijgen bij de kassa's.