Storingen door

meer signalen

Toename van het aantal signalen in de ether kan leiden tot een slechte ontvangst, onder meer van tv-zenders. Dit kan onder meer storing op het televisietoestel geven.

Zenderexploitant Kabeltex heeft zich hierop voorbereid door te zorgen dat de kabel tot aan de aansluiting (AOP, dat is het abonnee overgave punt) in de woning voldoende dicht is gemaakt. Achter de AOP bevindt zich het eigen netwerk van de abonnee (inhuisnetwerk). Aan de daarin gebruikte materialen en montage zullen steeds hogere eisen gesteld moeten worden om instraling te voorkomen, meldt Kabeltex. 'Zo nodig zullen aansluitkabel, splitters/verdelers, ontvangers, enz., vervangen moeten worden en ook is een zorgvuldige montage van de materialen vereist. Om te onderzoeken of een storing veroorzaakt wordt door het eigen netwerk van abonnee kan Kabeltex een lange aansluitkabel beschikbaar stellen.

Om het aanpassen van het inhuisnetwerk iets uit te kunnen stellen heeft Kabeltex van de analoge zenders het digitale alternatief verplaatst naar een frequentie die nog niet verstoord is. Een overzicht hiervan is te vinden op de website van Kabeltex, die ook nadere informatie biedt over het probleem en de oplossing.