Rechter verklaart J'elleboog failliet

De vorig jaar afgebrande J'elleboog in Den Burg is failliet verklaard.

De rechter heeft het faillissement uitgesproken op verzoek van energieleverancier Oxxio. Curator Bart Mekkelholt van Knuwer Advocaten in Den Helder inventariseert de komende tijd wie de schuldeisers van de disvotheek zijn en hoe het zover heeft kunnen komen.

Volgens de curator bevinden zich onder de schuldeisers onder meer een bank en de gemeente. De laatste claimt bijna negen mille voor het slopen van de restanten van de discotheek, nadat die in augustus door een grote brand was verwoest. Het faillisement betreft volgens de uitspraak van de rechter het Haarlems Koffiehuis BV, houdster van de J'elleboog.

De Bezwarencommissie heeft overigens net geoordeeld dat het besluit van het college om zelf de restanten van de J'elleboog te laten slopen onherroepelijk is geworden. De eigenaar was het niet eens met dat besluit, maar verzuimde volgens de Bezwarencommissie op het juiste moment een bezwaar in te dienen.

De J'elleboog brandde in augustus vorig jaar volledig af. De oorzaak van de brand in het centrum van Den Burg, waarbij ook omliggende gebouwen schade opliepen, kon niet worden achterhaald.