Golfwinst Telegraaf

Dunhill Golf Trophy

Golfers Kevin van Zuilekom en Ed Eelman hebben zondag op golfbaan de Texelse de Telegraaf Dunhill Golf Trophy gewonnen.

Deze landelijke wedstrijd is verbonden met de Laureus Sport en de Johan Cruijff Foundation. Deze heeft als doel de leefsituatie van kinderen in achterstandsituaties te verbeteren door middel van sport.

Op een mooie golfdag met redelijk veel wind en geen regen werd er gespeeld in twee categorien: handicap 0 tot 12 en handicap 12.1 tot 24. Kevin van Zuilekom won in de eerste categorie met een netto score van 37 stablefordpunten. Menno Schuijl werd tweede met 33 punten. Gerbrand Zoetelief werd derde met 32 punten voor Wil Homan en Maeike van der Schaaf, die ook met 32 punten binnen kwamen.

In de tweede categorie won Ed Eelman met 30 stablefordpunten gevolgd door Lot van Schelt(38) en Joke Geldorp(36). Marijke de Beer kwam net een slag te kort en werd vierde.

Gerbrand Zoetelief en Lot van Schelt sloegen de longest drives; De neary's waren voor Jan Mevius en Janneke Kampstra. De winnaars gaan door naar de halve finale op 15 Augustus op GC. Anderstein.