TVAP verdient kampioenschap

Door het kampioenschap in de eerste klasse te behalen, promoveert tennisvereniging Anna Paulowna (TVAP) uit het gelijknamige dorp volgend seizoen naar de hoofdklasse.

Een van de spelers van TVAP is de Texelse Ewout Bakker, die sinds twee jaar op zaterdag in Anna Paulowna speelt, maar ook nog altijd lid is van de Texelse vereniging Deuce. In Castricum, waar zijn team voldoende had aan één puntje, had hij de beslissende punt kunnen slaan, maar miste in de tweede set acht matchpoints tegen Mark Tuithof. Daardoor viel de beslissing pas in de derde set. TVAP won de kampioenswedstrijd met 2-4. Volgens teamcaptain Marc van der Reijden was het een terechte overwinning. 'We hebben alle wedstrijden gewonnen en vaak ook met uitstekend tennis', verklaarde hij.

Terug bij het clubhuis in Anna Paulowna werd de ploeg groots onthaald en rondgereden op een platte wagen. 'Geweldig om mee te maken. We zijn natuurlijk wel vaker kampioen geworden, maar dit is de beloning van een uiterst sterk collectief', zegt Van der Reijden, die zich er wel bewust van is, dat volgend seizoen meer van zijn spelers wordt verwacht. 'Dat wordt andere koek, maar we blijven als team bij elkaar en gaan er lekker onbevangen in.'