De Texelse autocrossers in Emmen.
De Texelse autocrossers in Emmen. Foto:

Texelse crossers rijden in Emmen

Erwin Goënga, Cor Snoeij en Siem Pieter de Porto hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan de World Masters of Shale in Emmen.

Dat is een evenement voor stockcars (Formule 1 en Formule 2). Goënga startte zaterdag vooraan in de eerste manche en eindigde als eerste. De tweede manche reed hij de gehele tijd vooraan, waardoor hij de voorronde netjes uitreed. Het leverde hem zaterdag een plek op in de finale en uiteindelijk zelfs de overwinning door zich tijdens de eindstrijd knap naar voren te rijden. De Porto kwalificeerde zich zaterdag in de voorrondes eveneens voor de finale en werd zesde.Snoeij kwam de eerste dag ongelukkig in aanraking met de muur langs de baan en moest daardoor de rest van het weekend de strijd staken.

Zondag begon Goënga opnieuw succesvol. Hij werd derde in de eerste manche, waardoor hij uiteindelijk vanaf de vierde plaats mocht starten in de Masters of Shale finale. Hier sloeg echter in de eerste bocht de pech toe. Er kwamen stockcars tegen elkaar en Goënga liep daarbij teveel schade op om de finale uit te kunnen rijden. De Porto hield zijn materiaal heel en reed daardoor ook zijn wedstrijden op zondag uit. Zondag rijdt een groep Texelaars bij de cross in Sint Maarten.