Astrid van der Vis en Maarten-Jeroen den Boer.
Astrid van der Vis en Maarten-Jeroen den Boer. Foto: Jeroen van Hattum

B&B sluit zich aan bij Omnyacc

B&B Van der Vis en Den Boer Accountants en Adviseurs in Den Burg heeft zich aangesloten bij Omnyacc, een federatie van middelgrote accountants- en advieskantoren.

Het kantoor aan de Abbewaal in Den Burg lichtte woensdag de medewerkers in en bracht gisteren de relaties op de hoogte. Volgens Astrid van der Vis en Maarten-Jeroen den Boer is gekozen voor aansluiting bij een groter geheel om in de toekomst niet te kwetsbaar te worden.

Omnyacc heeft kantoren in Leeuwarden, Den Helder, Heerhugowaard, Zwaagdijk, Enkhuizen, Hoorn en Heemstede. In totaal werken er ruim 175 medewerkers en dat aantal groeit met B&B erbij naar circa 220. Het kantoor aan de Abbewaal voert vanaf maandag de naam Omnyacc Van der Vis en Den Boer.

Volgens de twee kunnen door de aansluiting werkzaamheden worden gedeeld. 'We kunnen bijvoorbeeld gezamenlijk vakliteratuur bijhouden en de ICT samen regelen. Maar het belangrijkste is dat de continuïteit van het kantoor is gegarandeerd.' Het huidig managementteam blijft het kantoor aansturen.

De twee waren al geruime tijd bezig een geschikte samenwerkingspartner te vinden. Begin dit jaar kwamen ze in contact met een directeur van Omnaycc in Den Helder, waarna het balletje begon te rollen. 'We hebben dezelfde achtergronden in bijvoorbeeld de visserij, de landbouw, horeca en andere vormen van ondernemen, dus het voelde goed.' Beide organisaties zijn aangesloten bij accountantsorganisatie SRA.

De verandering moet Van der Vis en Den Boer meer ruimte bieden zich toe te leggen op zaken die ze graag doen naast het leiden van het kantoor. Voor Astrid van der Vis is dat onder meer het verzorgen van mediation bij echtscheidingen en het geven van trainingen bij Snelstart. Voor Maarten-Jeroen den Boer is dat het zijn van gesprekspartner voor ondernemers, complexe bedrijfsadvisering en forensische accountancy.

De aansluiting bij Omnyacc heeft geen negatieve gevolgen voor het personeel. De twee streven in de toekomst verder uit te breiden. 'Het biedt voor ook meer kans op doorgroei en ontwikkeling. Dat heb je minder snel in een kleinere organisatie, zeker binnen de Texelse eilandeconomie.'