Tweede bijeenkomst

over Texels onderwijs

Onderwijsplatform Operatie Onderwijs Texel van Eva Mondeel houdt woensdag 12 juni vanaf 20.00 uur in paviljoen Paal 9 een tweede bijeenkomst.

Dit is een vervolg op de inspiratieavond die woensdag 22 mei in De Hollebol werd gehouden. Het platform beoogt vernieuwing in het onderwijs en tijdens de vervolgbijeenkomst in Paal 9 kunnen ideeën en wensen geuit worden. Er komen volgens Mondeel brainstormsessies om mini-plots te bedenken. Frank Oxener geeft een presentatie van een 3D-printer. Die werd tijdens de inspiratie-avond genoemd als voorbeeld van een ontwikkeling die nu nog ver weg lijkt en naar verwachting binnen afzienbare tijd gemeengoed is.

Vermiste man

teruggevonden

De vermiste man voor wie de politie maandagmiddag een Burgernetactie startte, is twee uur na de melding teruggevonden.

De verstandelijk gehandicapte man uit Duitsland ontsnapte 's middags aan de aandacht van zijn beleider, waarna hij voor het laatst in de Dorpsstraat in De Koog werd gezien. Na de melding via Burgernet werd de man volgens de politie onder meer gezien bij Paal 17 en Paal 15. De politie, die een terreinwagen en een helikopter inzette om te zoeken, zag de vermiste man uiteindelijk lopen bij Paal 9. Volgens de gemeente meldden zich na de actie nieuwe deelnemers bij Burgetnet aan, waardoor het netwerk nu op Texel meer dan duizend betrokkenen kent.

Hennepkwekerij

De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan het Hogereind in De Waal een hennepkwekerij ontdekt.

Tijdens onderzoek trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan met ongeveer 35 planten. Ook werd een vermoedelijk oude luchtbuks aangetroffen. De 35-jarige bewoner van het pand werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Wapen, drugs en apparatuur zijn in beslag genomen.