Uitwisseling tussen leerlingen van de OSG en Steinfurt.
Uitwisseling tussen leerlingen van de OSG en Steinfurt. Foto: David Tanod

Uitwisseling leerlingen OSG en Steinfurt

Zestien leerlingen van het Arnoldinum Gymnasium uit het Duitse Steinfurt hebben vorige week een uitwisselingsbezoek aan de OSG in Den Burg gebracht.

Het was een tegenbezoek voor een bezoek dat leerlingen van de derde klas van de HAVO en het VWO eerder aan Steinfurt brachten. De gasten verbleven in gastgezinnen van de leerlingen van de OSG. Er was voor de Duitse gasten een druk programma op poten gezet door de begeleidende docenten Ivo de Bode en Nico Kremer. De leerlingen bezochten Kaap Skil en Ecomare, ze deden mee aan een strandprogramma van Ecomare, er werd gevaren op de TX 35 en de Duitse leerlingen leerden ook Nederlands op de OSG. De leerlingen sloten het geheel af met een lunch in de Pofferglop, een ijsje bij Willem 'Parel' Roeper en een groepsfoto op de Groeneplaats.

Graskeien

Er moet €100.000,- uit de opbrengsten van het Texelvignet worden vrijgemaakt om versneld graskeien aan te leggen.

Dat stelt de PvdA in een initiatiefvoorstel aan de gemeenteraad. Volgens de partij zijn kapot gereden bermen geen visitekaartje en bevordert herstel de verkeersveiligheid. De PvdA doet in een ander initiatiefvoorstel de suggestie aan de raad om €10.000,- beschikbaar te stellen voor een eigen onderzoek naar 'zorg op maat' op het eiland. De partij wil eveneens dat de komende tijd het minimabeleid uit 2008 tegen het licht wordt gehouden om te zien of er beleidswijzigingen nodig zijn. 'Na 2008 is de wereld veranderd en is er een economische crisis gekomen, waarvan het einde nog niet in zicht is.'