Kees Dijkema rijdt nog steeds aan kop

Kees Dijkema van Oost gaat na drie races nog steeds aan de leiding in het klassement van de Historische Motorsport Vereniging.

In de duinen bij Rockanje won Dijkema zaterdag op zijn Velocette 350cc uit 1938 de Pre50-klasse. Met drie podiumplaatsen uit even zoveel wedstrijden gaat Dijkema nog altijd aan kop. Maar er zijn nog acht wedstrijden te gaan. Het duincircuit van Rockanje werd tot 1973 gebruikt voor het Nederlands kampioenschap wegrace. De huidige Rockanje Classic Races vonden voor de 14de keer plaats. Het aan zee gelegen rennerskwartier was daarbij vol met rijders uit Nederland, Engeland en Duitsland.

Menwedstrijd

De vernieuwde SMW-commissie van menvereniging Tussen Wad en Duin kan terugkijken op een geslaagde onderlinge menwedstrijd, die zondag onder uitzonderlijk goed weer werd verreden.

De wedstrijd bestond uit een dressuurproef en een hindernisparcours van ongeveer 11 km. Daarin waren vijf hindernissen opgenomen. De dertien deelnemende aanspanningen werden ingedeeld in beginners en gevorderden. De wedstrijd werd door velen gezien als oefening voor de 'grote' officiële wedstrijd, die in september wordt gehouden en waarvoor ongeveer tachtig aanspanningen uit het hele land naar het eiland komen.

Uitslagen:

Categorie 1, paarden: Jacob Bakker; pony's: Marga Zandstra. Categorie 2, paarden: Piet Beers; pony's: Kim Witte.

Eerste bouwdorp

inmiddels volgeboekt

De eerste week van het Bouwdorp (van 8 tot en met 12 juli) is inmiddels volgeboekt. Voor de tweede week (15 tot en met 19 juli) zijn nog enkele plaatsen vrij.

Bouwdorp is bedoeld voor Texelse kinderen van 6 jaar t/m groep 8 van de basisschool en vindt plaats achter zwembad Molenkoog aan de Slingerweg in Den Burg. Het thema dit jaar is 'stripfiguren'. Deelname aan één van de bouwdorpweken kost €47,50, inclusief de maaltijd en het nachtspel op donderdag. Aanmelden kan via www.young4ever.nl. Huishoudens met een laag inkomen en één of meer schoolgaande kinderen kunnen bij de gemeente bijzondere bijstand aanvragen voor deelname aan bouwdorp.