Training mantelzorg

Fysiotherapie Texel start in samenwerking met Texels Welzijn een instructie- en oefenprogramma voor mantelzorgers. De eerste bijeenkomst is vrijdagochtend 7 juni.

In toenemende mate wordt een beroep gedaan op mantelzorgers bij de fysieke verzorging van naasten. Regelmatig leidt dit tot fysieke overbelasting van de mantelzorger met als gevolg een toename van klachten aan rug en schouders. De klachten zijn vergelijkbaar met die van de professionele zorgverleners in onder andere de thuiszorg, het verpleeghuis en de Gollards.

Om mantelzorgers beter toe te rusten voor hun taak en fysieke klachten door het bieden van zorg te voorkomen, start een instructie- en oefenprogramma voor mantelzorgers. Zelf doen en ervaren staat centraal. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van eigen ervaringen, kennis, kunde en tips. Het programma omvat vier dagdelen, op vrijdagochtend 7, 14, 21 en 28 Juni, van 9.30 tot 11.30 uur, in De Buureton (Beatrixlaan 43 Den Burg). Dankzij een bijdrage van de Steunstichting het Groende Kruis Texel zijn er voor de mantelzorgers geen kosten aan deelname verbonden.

Voor meer informatie of aanmelden: Texels Welzijn, tel. 312696, Fysiotherapie Texel, tel. 312342.