Al voor het begin van de wedstrijd zat de stemming er goed in.
Al voor het begin van de wedstrijd zat de stemming er goed in. Foto: Willem Sangers

Texel'94 viert promotie uitbundig

Door met 3-1 van Con Zelo te winnen, heeft Texel'94 na een lange competitie van in totaal 31 wedstrijden het doel - promotie naar de derde klasse - bereikt. Meteen na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter barstte het feest los.

Voorzitter Werner van der Meer memoreerde na afloop dat het ruim tien jaar geleden was dat de hoofdmacht van Texel '94 in de derde klasse speelde. Hij roemde trainer Ris die het, in slechts één jaar, klaarspeelde om promotie af te dwingen.

Texel'94 had eigenlijk gedurende de hele wedstrijd de overhand, al moest keeper Alexander Smit al in de vierde minuut resoluut ingrijpen om de linkerspits van Con Zelo van scoren af te houden. De snelle Sander de Haan kreeg korte tijd later de kans om Texel'94 op voorsprong te zetten, maar de keeper wist dit te voorkomen en de bal werd een hoekschop. In een vol zestienmetergebied werd een schot van Jeroen Vlaming door een verdediger geblokt. Omstreeks de twintigste minuut opende Vlaming de stand door een voorzet van Ralph Slik in de verre hoek van het doel van Con Zelo te koppen. Amper twee minuten later mocht Con Zelo een penalty nemen door een overtreding van een Texelse verdediger, maar keeper Smit hield zijn oog op de bal en stopte het schot. Na ruim een half uur spelen pikte Sander de Haan de bal op uit een dieptepass van Jesper Arkenbout en schoot met een mooie lob de 2-0 in het doel van Con Zelo. Dat was ook de ruststand, want een derde Texelse treffer werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Aan het begin van de tweede helft viel Texel'94 even terug, wat onmiddellijk resulteerde in een tegengoal. Hieraan voorafgaand kopte Sander de Haan in vrije positie nog een voorzet van Lesley Koning naast en een schot van Joren Bakker werd omstreeks de 50ste minuut door een tegenstander geblokt. In een volgende fase schoot Koning nog eens naast en een poeier van Ralph Slik werd door de keeper van Con Zelo ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Texel'94 maakte het zich in deze fase van de wedstrijd moeilijk door niet de genadeklap uit te delen. Nadat Joren Bakker nog eens naast schoot, bracht Sander de Haan de stand op 3-1. Doelstelling voor volgend seizoen van trainer Ris is te trachten een plaats in de middenmoot te behalen.